Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Bratislave vypukol požiar, jednu osobu previezli do nemocnice
Zdielať na

V Bratislave vypukol požiar, jednu osobu previezli do nemocnice

BRATISLAVA / Počas stredajšieho (11. január) večera prišiel starší manželský pár o strechu nad hlavou. V bratislavskej mestskej časti Vajnory im po prvotnom požiari vecí v dome vybuchla propán-butánová fľaša. Dom je neobývateľný.

​Podľa prvotných informácii k výbuchu a následnému požiaru rodinného domu malo dôjsť krátko po piatej hodine popoludní na Roľníckej ulici v Bratislave. Neskôr, po dôkladnejšej obhliadke miesta požiaru, výbuch nasledoval až po prvotnom požiari vecí, ktoré mal starší manželský pár v domčeku v centre Vajnôr. Po rozšírení požiaru vybuchla propán-butánová fľaša, ktorú využívali na varenie. "Hasiči po príjazde na miesto udalosti začali s likvidáciou požiaru a po vykonaní prieskumu vyniesli z domu dve propán-butánové fľaše. Majiteľ domu sa v čase príjazdu hasičov nachádzal už mimo domu, do opatery si ho prevzala posádka sanitného automobilu hasičskej a záchrannej služby," informoval hovorca KR HaZZ Bratislava Štefan Koči.

"Podľa pôvodných informácií sa mali na mieste nachádzať dvaja zranení. Vyslaní záchranári ale nakoniec ošetrili muža. Mal hypertenziu a transportovali ho do nemocnice," uviedla hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. "Našťastie sa pri tom nešťastí stalo len jedno ľahké zranenie pre pána. Viacmenej bol v šoku a pani je v poriadku, zobrali si ju susedia z vedľajšej ulice," povedala zástupkyňa starostu Vajnôr Soňa Molnárová. Hasiči museli v okolí odstaviť plyn. Na rodinnom dome rozobrali časť strešnej konštrukcie. Okná do domu boli zničené aj v smere do ulice. "Zasahujúci hasiči zároveň ochladzovali stenu vedľajšej budovy a zalievali skryté ohniská požiaru," doplnil Koči.

Z bezpečnostných dôvodov bola na niekoľko hodín uzavretá časť ulice. "V dôsledku požiaru rodinného domu na Roľníckej ulici vo Vajnoroch bola zhruba na tri hodiny prerušená premávka autobusových liniek. Linky 52, 53 a 65 premávali po obchádzkových trasách," vysvetlil hovorca Dopravného podniku Bratislava Martin Chlebovec. Na mieste zasahovalo 16 hasičov so štyrmi kusmi techniky. Nápomocný bol aj Dobrovoľný hasičský zbor z Ivanky pri Dunaji. Škoda na dome bola predbežne vyčíslená na 150-tisíc eur. Presné príčiny požiaru ešte vyšetrujú. "Bola som sa spýtať, či potrebujú pomoc. V tej chvíli ju nepotrebovali, pretože dom je momentálne neobývateľný. Deti si svojich rodičov zobrali," dodala Molnárová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy