Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladý vodič ukradol dve autá a na oboch havaroval. To všetko stihol v priebehu jedného dňa
Zdielať na

Mladý vodič ukradol dve autá a na oboch havaroval. To všetko stihol v priebehu jedného dňa

MICHALOVCE / Vyšetrovanie prípadu šialenej jazdy mladého vodiča, ktorý ukradol dve autá a na oboch havaroval, je na konci. 25-ročný muž odcudzil jedno auto v michalovskom a druhé v medzilaboreckom okrese. Kým prvým autom havaroval na Slovensku, druhým dokonca v Poľsku. To všetko stihol v priebehu jedného dňa

Svojim nie práve najmúdrejším nápadom zamestnal policajné hliadky z dvoch krajov. Najprv totiž ukradol auto vo dvore rodinného domu v Nacinej Vsi, v michalovskom okrese. Po pár desiatkach kilometrov sa jeho jazda skončila v Medzilaborciach.

Na ukradnutom aute havaroval, no to mu nestačilo. Chodil po ulici a hľadal ďalšie vozidlo. Našiel ho o pár domov ďalej, kľúč bol v zapaľovaní. Nasadol a namieril si to do Poľska, kde taktiež havaroval. "Poverený príslušník muža obvinil z trestného činu porušovania domovej slobody v súbehu s trestným činom krádeže," povedala prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Do trestného konania bol prizvaný Kriminalistický a expertízny ústav policajného zboru na vypracovanie znaleckého posudku k zaisteným stopám. Pred pár dňami mu tak na základe dôkazov pribudlo aj obvinenie síce tiež pre trestný čin krádeže, no od policajtov z michalovského okresu.

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach vzniesol obvinenie 25-ročnému mužovi z okresu Sobrance, toho času vo výkone väzby za obdobnú trestnú činnosť na území Prešovského kraja," dodáva Jana Ligdayová. Škoda na motorovom vozidle, ktoré už bolo vrátené poškodenej osobe, bola vyčíslená na 3 000 eur. Mužovi hrozí väzenie na 5 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy