Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
"Pokazené" Vianoce: Rutinná cestná kontrola odhalila drogy. Vodič prišiel o zásobu marihuany
Zdielať na

"Pokazené" Vianoce: Rutinná cestná kontrola odhalila drogy. Vodič prišiel o zásobu marihuany

JAKLOVCE (OKR. GELNICA) / Košickí colníci spolu s gelnickými policajtmi "pokazili" vodičovi auta Vianoce. Pri rutinnej nočnej kontrole na Spiši, prišiel o zásobu pravdepodobne marihuany. Dve vrecúška so šiškami skončili v rukách policajtov. Rovnako dopadol aj ich majiteľ.

Pracovníci Finančnej správy v rámci nočnej kontroly, zastavili auto na jaklovskej autobusovej zastávke. V aute sa viezla skupinka piatich ľudí, no colníkov najviac zaujímal šofér. Mužovi z gelnického okresu zrejme nebolo všetko jedno, keď pred sebou zbadal príslušníka colného úradu, ako zastavuje jeho vozidlo. "Tovar bol nájdený v katastri obce Jaklovce, počas bežnej hliadkovej činnosti CÚ Košice. Išlo o 15 gramov zelenej rastlinnej sušiny," uviedla hovorkyňa CÚ Košice, Katarína Daňková.

Cesta mladých ľudí sa tak poriadne predĺžila. Príslušníci finančnej správy si museli privolať kolegov z gelnického obvodného oddelenia. "Vo vozidle sa nachádzali 4 osoby a vodič. Ten dobrovoľne vydal dve plastové vrecúška s obsahom neznámej zelenej sušiny, ktorú kriminalistický technik zaistil a zaslal na kriminalisticko-expertízne skúmanie," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Košiciach, Lenka Ivanová. Keďže podozrivý tridsiatnik, ktorý sušinu vydal, sedel za volantom auta, policajti nadobudli podozrenie, že pod vplyvom návykovej látky mohol aj šoférovať. Preto preverujú aj túto možnosť. "Vodičovi bol v krompašskej nemocnici odobratý biologický materiál na zistenie návykových látok v jeho organizme. Gelnickí policajti začali trestné stíhanie za drogovú trestnú činnosť," dodala Lenka Ivanová. Muža policajti na mieste zadržali. No po vykonaní potrebných procesných úkonov ho opatrením prepustili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy