Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Mladík chcel zavraždiť svojho suseda pre cigaretový dym. Vypočul si verdikt súdu
Zdielať na

Mladík chcel zavraždiť svojho suseda pre cigaretový dym. Vypočul si verdikt súdu

ŽILINA / 18-ročnému Miroslavovi z Martina nadelil žilinský okresný sudca trest za pokus o vraždu. Mladý muž sa dopustil tohto činu v čase, keď bol ešte len tínedžer.

Miro spáchal brutálny čin v čase, keď ešte ani nebol plnoletý. Nožom dvakrát priamo do hrude bolo svojho suseda Erika z bytu o poschodie nižšie. "Spravil to kvôli tomu, že Mirovej mame vadilo, keď Erik fajčil v okne a ten dym išiel hore," povedala svedkyňa Natália. Našťastie, keď sa udial tento útok, bola nablízku Erikova kamarátka Natálka aj so svojím priateľom. Podávali mu prvú pomoc až do príchodu záchranárov podľa inštrukcií z operačného strediska. "Záchranári mi kázali, aby som zobrala nejakú tkaninu a držala ju na jeho ranách. Vtedy už strácal vedomie a snažili sme sa ho s priateľom prebrať a držať pri vedomí," opísala Natália.

Povedala tiež, že páchateľa zadržiavali až dovtedy, kým prišli policajti. "Privliekli sme ho aj s mojím priateľom do bytu, posadili sme ho na chodbu a čakali tam celý čas," doplnila Natália. "Obžalovaný urobil vyhlásenie, že je vinný zo spáchania skutku, ktorý sa mu kladie za vinu," informovala hovorkyňa Krajského súdu Žilina Anna Dudová Záborská. Mladík si už aj vypočul svoj verdikt.

"Okresný súd Žilina uznal obžalovaného za vinného z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu a uložil mu trest odňatia slobody vo výmere štyri roky nepodmienečne so zaradením do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých," uviedla Anna Dudová Záborská. Musí sa tiež podrobiť aj psychiatrickému liečeniu, a to ambulantnou formou. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný. "Strany v konaní si ponechali lehotu na podanie odvolania," uzavrela Dudová Záborská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy