Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
90-ročná dôchodkyňa podvodníkovi z okna vyhodila takmer 10-tisíc eur
Zdielať na

90-ročná dôchodkyňa podvodníkovi z okna vyhodila takmer 10-tisíc eur

PREŠOV / Zákerný podvod pripravil neznámy páchateľ na seniorku z Prešova. 90-ročnú dôchodkyňu oklamal a vystrašil natoľko, že mu svoje úspory vyhodila z okna. Podvodník ju tak pripravil o takmer 10-tisíc eur.

Začalo sa to známou historkou. Podvodník telefonoval staršej žene s tým, že niekto z jej blízkych spôsobil dopravnú nehodu a vážne zranil malé dieťa. Pre problémy súvisiace s nehodou vraj súrne potrebuje peniaze a dôchodkyňu žiadal o pomoc. "Do igelitovej tašky mala zabaliť 9 500 eur a vyhodiť von oknom," uviedol hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. Vystrašená seniorka vyhodila peniaze z okna. Neznámy človek, ktorý už na ne čakal, ich rýchlo vzal a hneď sa s nimi vyparil. "Prešovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin podvodu," doplnil Džobanik.

"Ľutujem tú pani, skutočne ju ľutujem," povedala Prešovčanka. "Takto klamať nielen starých ľudí je hrozná vec," vyjadrila sa ďalšia miestna obyvateľka. Osamelá seniorka bola natoľko rozrušená, že jej v strese ani nenapadlo, že ide o podvod. Až neskôr zistila, že k žiadnej nehode, o ktorej jej podvodník hovoril, nedošlo. Bolo to ale až potom, keď peniaze vyhodila z okna a boli nenávratne preč. "Toľko už sa hovorilo v televízii o tých podvodníkoch, a predsa niekto stále naletí," pokračovala Prešovčanka.

S historkou o vážnej nehode volali aj inej, 97-ročnej dôchodkyni. Telefonátom, v ktorom žiadali veľkú sumu peňazí pre jej syna, ktorý mal takisto byť vinníkom nehody, ju vystrašili natoľko, že sa ešte niekoľko dní celá triasla a plakala. "Dotyčný sa predstavil ako policajt a povedal, že jej syn mal nehodu a na to, aby nezažalovali jej syna, potrebuje 15-tisíc," upozornila miestna obyvateľka. Táto pani žiadne peniaze nemala, a tak podvodník telefonát sám ukončil. S podobnými historkami ale zrejme volajú a stále sa snažia oklamať ďalších ľudí. "Upozorňujeme občanov, najmä seniorov, aby boli ostražití a nepodľahli nátlaku a rôznym emotívnym príbehom, ktorými sa podvodníci snažia vylákať od nich ich celoživotné úspory," uzavrel Daniel Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy