Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dramatický zásah na Štedrý deň: V meste unikal plyn
Zdielať na

Dramatický zásah na Štedrý deň: V meste unikal plyn

BANSKÁ BYSTRICA / Hasiči neskoro večer evakuovali ľudí z ubytovne na okraji Banskej Bystrice. V priemyselnom areáli unikal zo zásobníka plyn. Bolo ho cítiť z diaľky. Ľudí to vystrašilo.

Tento raz to nebola pokojná vianočná služba, hasiči neskoro večer vyrážali do priemyselného areálu na okraji Banskej Bystrice. Volali ich znepokojení ľudia z neďalekej ubytovne, ktorí cítili silný zápach plynu. "To bolo z ničoho nič, najprv sme si mysleli, že to je hmla a to zo zásobníku plyn," uviedol obyvateľ. Pokojný večer sa pre rodiny z ubytovne razom zmenil. Po štedrovečernej večeri a rozbaľovaní darčekov museli pre unikajúci plyn utekať do bezpečia. "Jednalo sa o únik plynu zo zásobníka na propán bután v objeme 9 m3. V ubytovni nakoniec neboli namerané žiadne koncentrácie plynu," informoval hovorca hasičov Matúš Kondela.

Ľudí evakuovali a prišiel pre nich evakuačný autobus. "Deti, dospelí, bolo to nebezpečné, 4 autá tam mali hasiči," vyjadril sa obyvateľ. Hasiči okolie uzatvorili. Zásobník, z ktorého plyn unikal kropili vodou až do príchodu plynárov, ktorým sa podarilo uzavrieť ventil. Ten bol zrejme uvoľnení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy