Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Neznámy vandal vypáčil dvere na kostole a zanechal po sebe spúšť. Prezradil ho alarm
Zdielať na

Neznámy vandal vypáčil dvere na kostole a zanechal po sebe spúšť. Prezradil ho alarm

PRIEVIDZA / Pred niekoľkými mesiacmi zničili neznámi vandali na cintoríne v Prievidzi vyše 15 náhrobných kameňov. Najnovšie sa terčom vandalského útoku stal kostol na najväčšom prievidzskom sídlisku Zapotôčky.

"Po desiatej hodine večer sme začuli alarm, ktorý sme vypli a išli sa pozrieť do kostola, neboli tu už žiadni páchatelia," vysvetlil farár Libor Straka. Páchateľ sa do kostola dostal tak, že vypáčil vchodové dvere. Jeho správanie po celý čas snímala kamera. K hlavnému oltáru prišiel dvakrát. Stačilo mu pár sekúnd a v kostole po sebe nechal spúšť. "Rozbili sviece, rozmetali ich okolo, potom zhodili adventný veniec," opísal Straka.

O pár minút boli na mieste aj policajti. Muž na záberoch stihol ujsť. "Vec je v štádiu preverovania. Bude rozhodnuté v zmysle trestného poriadku," uviedla hovorkyňa KR PZ v Trenčíne,  Katarína Kuzmová. "Podľa mňa to bol len momentálny nápad človeka, ktorý sa potreboval vybúriť," myslí si farár. Z kostola nič nezmizlo. Po mužovi zostal len neporiadok a rozbité veci. Pokiaľ ste ho na záberoch spoznali, kontaktujte políciu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy