Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Národný onkologický ústav si volí svojho riaditeľa. Z troch kandidátov svoj projekt zverejnil iba jeden
Zdielať na

Národný onkologický ústav si volí svojho riaditeľa. Z troch kandidátov svoj projekt zverejnil iba jeden

BRATISLAVA / V Bratislave bolo 21. decembra výberové konanie na post riaditeľa Národného onkologického ústavu. Išlo síce o verejný výber lenže otázky verejnosti boli zakázané a priamo v miestnosti nesmeli byť ani televízne kamery. Prihlásili sa traja kandidáti ale len jeden z nich svoj projekt aj zverejnil. Transparency International kritizovala voľbu riaditeľa už pred 4 rokmi a v súčasnej forme ju tak isto považuje za netransparentnú. Podmienky výberu spoluurčilo ministerstvo zdravotníctva internou smernicou.

"Z hľadiska fungovania NOÚ a jeho ekonomického nastavenia som presvedčený o tom, že nastavenie je správne a dobré, pretože my sme dokázali dosiahnuť naozaj medicínsku výkonnosť na historicky takmer najvyššej úrovni za ostatné sledované roky," vyjadril sa kandidát a súčasný riaditeľ NOÚ, Tomáš Alscher. "Toto bolo to najtvrdšie výberové konanie, aké som vo svojom živote zažil. Veľmi pekne ďakujem členom komisie a v žiadnom prípade nespochybňujem transparentnosť výberového konania," skonštatoval kandidát Patrik Palacka. 

"Ja osobne som tam postrádal kohokoľvek z onkologickej obce. Nebol tam hlavný odborník pre onkológiu, nebol tam žiadny nezávislý odborník pre onkológiu. Nebol tam nikto z pacientskych organizácii, ktorých sa to predovšetkým týka," dodal bývalý riaditeľ a súčasný kandidát NOÚ, Jozef Dolinský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy