Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V hlavnom meste horeli pivnice výškového paneláka. Z bytov museli evakuovať vydesených ľudí
Zdielať na

V hlavnom meste horeli pivnice výškového paneláka. Z bytov museli evakuovať vydesených ľudí

BRATISLAVA / Obyvateľov paneláka museli evakuovať pre požiar v pivničných priestoroch. Horieť začalo v sobotu, 17. decembra, približne o pol desiatej na Baltskej ulici v Bratislave. Horieť začalo v pivničných priestoroch.

Po príchode na miesto požiaru museli hasiči požiar lokalizovať. Začali aj s evakuáciou bytovky. Tam nastal komínový efekt a priestory chodby boli úplne zadymené. Ľudia v bytoch cítili dym a snažili sa z bytovky dostať von. Prejsť cez chodbové priestory však nebolo bezpečné, a preto museli niektorí počkať v bytoch pri otvorenom okne či na balkóne.

"Vyššie poschodia od 6 do 12 boli zadymené splodinami, to sme museli odvetrávať a odsať," informuje veliteľ zásahu Tomáš Hegeruš. Pristavený bol aj evakuačný autobus, v ktorom sa mohli obyvatelia bytovky schovať do tepla. Niektorí obyvatelia vyšli zo zadymenej budovy po vlastných, 12 ľudí vyviedli hasiči, ktorí im poskytli masky, aby sa nenadýchali splodín. Dvaja z nich boli imobilní. V paneláku sa nachádzalo aj viacero starších ľudí, ktorých blízki vydesení čakali pred bytovkou. "Pri požiari bytovky sa priotrávila splodinami horenia staršia žena. Záchranári ju ošetrili a transportovali do nemocnice," informuje hovorkyňa záchrannej služby Alena Krčová. 

"Bolo evakuovaných približne dvadsať obyvateľov Baltskej ulice, zabezpečili sme im drobné občerstvenie," povedal starosta Podunajských Biskupíc Roman Lamoš. Na mieste bol aj zisťovateľ príčin požiaru a presná príčina je v štádiu vyšetrovania. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy