Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Roky klamala a okrádala dôchodcov. Sofia Mercedes si vypočula svoj trest
Zdielať na

Roky klamala a okrádala dôchodcov. Sofia Mercedes si vypočula svoj trest

ŽILINA / Na Okresnom súde v Žiline si vypočula svoj rozsudok 37-ročná žena, z Lučenca, ktorá má na svedomí viacero trestných činov. Pred rukou zákona sa teda dokonca snažila ukryť v zahraničí, no po vydaní európskeho zatykača sa ju tam podarilo policajtom objaviť.

Sofia Mercedes prišla na žilinský súd z vyšetrovacej väzby. Táto žena pritom veľmi dobre pozná aj prostredie iných súdov na Slovensku. Už neraz dostala podmienku za podvody na starších ľuďoch. "Okresný súd uznal za vinnú za pokračovací trestný čin zločinu podvodu, čiastočne v spolupáchateľstve, spáchaného v štádiu čiastočného pokusu," povedala hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Anna Dudová Záborská.

Dlhé roky na klamanie seniorov používala klasické triky, aby z nich vymámila peniaze. Napríklad 84-ročnej starenke nahovorila, že jej vnuk mal dopravnú nehodu a potrebuje väčšiu sumu peňazí. Zatiaľ čo v tomto prípade vďaka rýchlemu zásahu policajtov babička o svoje úspory neprišla, mnohí iní dôchodcovia pri jej klamstve také šťastie nemali. "Súd uložil obžalovanej trest odňatia slobody na tri roky s minimálnym stupňom stráženia," dodala Záborská. 

Toto je teda najnovší trest pre Sofiu Mercedes, ktorá sa na žilinskom súde priznala k svojmu nekalému konaniu. No čakajú ju ešte aj ďalšie procesy, a aj mimo Žiliny. Je teda možné, že trojročný pobyt vo väzení sa jej výrazne predĺži. "Zároveň je obžalovaná povinná nahradiť škodu poškodeným v celkovej výške 11 tisíc eur," uzavrela Záborská. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy