Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Staršia pani sa udusila vo vlastnom dome. Požiar spôsobila plynová gamatka
Zdielať na

Staršia pani sa udusila vo vlastnom dome. Požiar spôsobila plynová gamatka

MORAVSKÝ SVÄTÝ JÁN / V jednom z rodinných domov na Záhorí zasahovali všetky záchranné zložky. Susedia totiž videli dym a tak zavolali hasičov. Žila v ňom 86-ročná dôchodkyňa.

Bolo krátko po druhej hodine popoludní, keď k jednému z rodinných domov v obci Moravský svätý Ján prichádzajú záchranári a následne aj hasiči. V prístavbe rodinného domu, kde žila 86-ročná pani Mária totiž horelo. Požiar sa mal rozšíriť od piecky v jednej z izieb. Ďalej sa našťastie nedostal, v miestnosti nebol dostatočný prísun vzduchu. No v druhej izbe sa nachádzala pani Mária.

Pani Márii nedokázali pomôcť nielen hasiči, ale ani privolaní záchranári. Pravdepodobne sa nadýchala splodinami z horenia. O 86-ročnú pani Máriu sa podľa slov obyvateľov starala jej dcéra, ktorá býva hneď vedľa v rodinnom dome.

Na miesto bol privolaný aj zisťovateľ príčin požiarov, ako aj obhliadajúci lekár, ktorý nariadil vykonať pitvu. "Poverený policajt začal vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," informuje Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Tranva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy