Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prípad, kde opitý muž bodol starčeka má pokračovanie
Zdielať na

Prípad, kde opitý muž bodol starčeka má pokračovanie

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Jeho suseda už policajný vyšetrovateľ obvinil. Dnes sa rozhodovalo, či si na súd počká na slobode alebo vo väzbe. Dôchodca spočiatku záchranárom tvrdil, že spadol z rebríka.

K útoku nožom došlo v tejto chatke, ktorá patrí poranenému dôchodcovi. Tu ho aj záchranári našli s ranou na chrbte, ktorá mu spôsobila prebodnutie pľúc. Preto 81-ročného pána museli po ošetrení operovať. Verzia o páde s rebríka je podľa polície z hlavy útočníka. "Ešte predtým, ako prišli záchranári, od poškodeného muža žiadal, aby tvrdil, že spadol zo stromu, inak zabije jeho, aj celú jeho rodinu," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Lenka Ivanová.

Vystrašenému deduškovi tak ani nič iné neostalo. No záchranárom sa to nepozdávalo a privolali políciu. Potom už nabrali udalosti rýchly proces. Policajti vďaka zranenému rýchlo identifikovali útočníka. Našli ho v susednej chatke. "Muž ale na výzvy policajtov, aby z chatky vyšiel nereagoval, správal sa agresívne, vulgárne a jeho agresivita sa stupňovala. Muži zákona preto v zmysle zákona použili donucovacie prostriedky, muža spacifikovali a obmedzili na osobnej slobode. Mužova dychová skúška ukázala 3,4 promile alkoholu," pokračovala Ivanová. Policajti obvinili 51-ročného Maroša, z toho že bodol svojho suseda, no ten vinu popiera

Vyšetrovateľom je obvinený zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu so zločinom vydierania. Bodnutý dôchodca utrpel ťažké zranenia. Liečiť sa z nich bude pravdepodobne viac ako 6 týždňov. "Nezaútočil som, to nie je pravda," obraňoval sa obvinený. Spišskonovoveská sudkyňa poslala Maroša do väzby, našli sa na to hneď dva dôvody. "Obvinený M.K. bol vzatý do väzby z dôvodov preventívnej a kolúznej väzby," vyjadril sa prokurátor. Ako sme sa dozvedeli, tento muž má bohatý trestný register a nechýba v ňom ani násilný trestný čin. "V prípade, ak sa mužovi vina preukáže, hrozí mu 5 až 12 rokov za mrežami," dodala Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy