Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Požiar bytu ohrozil viacerých susedov. Hasiči bojovali s ohňom niekoľko hodín, museli evakuovať obyvateľov
Zdielať na

Požiar bytu ohrozil viacerých susedov. Hasiči bojovali s ohňom niekoľko hodín, museli evakuovať obyvateľov

NOVÉ ZÁMKY / Rozsiahly požiar vypukol v noci paneláku v Nových Zámkoch. Horieť začalo v jednom z bytov, hasiči museli z ostatných okolo evakuovať obyvateľov. Štyria ľudia sa nadýchali splodín, záchranári ich previezli do nemocnice. Predbežnú škodu vyčíslili na 200-tisíc eur.

V byte na druhom poschodí začalo horieť krátko pred polnocou. V Nových Zámkoch na ulici Masaryka stúpal dym najprv z prednej časti paneláka, až neskôr začali šľahať plamene z balkónov, ktoré sa nachádzajú na opačnej časti budovy. Z bytu na druhom poschodí sa totiž oheň rozšíril na okolité byty. Jeho majiteľka sa po tom, ako si všimla oheň, stihla ukryť u susedov. Tvrdila, že jej začal horieť televízor. 
"Výjazd bol vykonaný 3 kusmi techniky, nakoľko sa jednalo o väčší požiar, tak boli privolaní aj príslušníci zo Šurian," priblížil Kristián Múčka z Hasičského a záchranného zboru v Nových Zámkoch.

"Záchranári ošetrili a do nemocnice previezli 4 osoby, tri ženy a jedného muža, všetci sa nadýchali splodín horenia," uviedla hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Pri požiari sa nikto vážne nezranil. Z bytu, v ktorom požiar vznikol, museli hasiči len z jedinej izby cez okno vypratať celkom slušnú zbierku vecí a zariadenia.

Pre ľudí z vyšších poschodí pristavili evakuačný autobus

Ďalší susedia s najnutnejšími vecami v rukách vybehli pred panelák. Zadymené schodište to ale neumožňovalo už ľuďom z vyšších poschodí, tí si počkali na hasičov, ktorí pre nich pristavili aj evakuačný autobus. Štyria obyvatelia paneláka skončili v nemocnici, previezli ich tam záchranári po tom, ako sa nadýchali splodín. V pondelok 28.novembra ráno zhorenisko prešetrovali experti, príčina požiaru zatiaľ nie je známa.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. "Škoda, ktorá pri požiari vznikla bola predbežne vyčíslená na viac ako 200 000 eur," uzavrela hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre Viktória Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy