Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kauza Súmrak: Gašpar prišiel do centrály NAKA v Nitre. Vyšetrovanie je na konci
Zdielať na
Krimi

Kauza Súmrak: Gašpar prišiel do centrály NAKA v Nitre. Vyšetrovanie je na konci

NITRA / V pondelok 28.novembra prišiel do centrály NAKA v Nitre bývalý policajný prezident Tibor Gašpar. Gašpar je obvinený v kauze Súmrak, v ktorej uzatvárajú spis. Obvinení doň môžu nahliadnuť, keďže vyšetrovanie vrcholí. Podľa jeho slov ale spis nepreštudoval.

"Dnes malo začať preštudovanie vyšetrovacieho spisu. Tento úkon ani nezačal, pretože moji obhajcovia sa nemohli z objektívnych dôvodov tohto úkonu zúčastniť. Trvám na tom, aby aspoň jeden z obhajcov bol prítomný pri tak zložitom úkone, ako je záverečné preštudovanie spisu," vyjadril sa Tibor Gašpar. Dodal, že do spisu nenahliadol a plánuje to, až keď bude môcť byť prítomný jeden z obhajcov. Malo by to byť pravdepodobne budúci pondelok.

Podľa slov Gašpara je tam veľa nezrovnalostí a vyšetrovanie považuje za neukončené. "Ani môj výsluch ešte nebol ukončený a nevyjadril som sa k všetkým dôkazom . Tých nedostatkov je tam oveľa viac," uzavrel Gašpar.

V apríli v kauze Súmrak obvinili okrem Gašpara aj Roberta Fica, Roberta Kaliňáka a nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Obvinenia odmietajú. Bývalý prezident Gašpar sa vyjadril po príchode na NAKA, že viacerým formuláciám v uznesení obvinení nerozumie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy