Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Milióny kusov cigariet a desiatky ton tabaku. Finančná správa odhalila najväčšiu nelegálnu výrobňu cigariet
Zdielať na

Milióny kusov cigariet a desiatky ton tabaku. Finančná správa odhalila najväčšiu nelegálnu výrobňu cigariet

BRATISLAVA / Kriminálny úrad finančnej správy informoval o jednej z najväčších akcií. Podarilo sa im zachytiť tabakový biznis s najvyššími daňovými únikmi v histórii Slovenska. V rámci akcie pod krycím názvom Plavec zadržali ozbrojení príslušníci priamo pri čine 20 osôb.

Z hľadiska výšky škody pre štát ide o historický záchyt. Únik na spotrebnej dani z tabaku a tabakových výrobkov bol vyčíslený až na 6,2 milióna eur. lde o najväčší záchyt od roku 2018.

Koniec výrobni cigariet

V rámci akcie vykonali niekoľko prehliadok nebytových priestorov, aj domovú prehliadku v Košiciach. "Do akcie bolo zapojených takmer 100 ozbrojených príslušníkov finančnej správy a súčinné boli aj policajné zložky," informoval úrad v tlačovej správe. Vďaka 

"Odhalením nelegálnej výrobne sa nám podarilo ochrániť štátny rozpočet pred dalšími možnými daňovými únikmi v miliónoch eur. Za jeden deň by totiž dokázala výrobňa vyprodukovať až 1,4 milióna kusov nelegálnych cigariet," skonštatoval prezident finančnej správy Jiří Žežulka. Úrad zaistil 23,9 milióna kusov cigariet, tabak o hmotnosti 32.435 kilogramov, kompletné výrobné linky na spracovanie tabaku a výrobu cigariet, mobilné telefóny, motorové vozidlá, SIM karty a rušičky GPS signálov.  Celkovo bolo zadržaných 20 osôb, ktorė vzal sudca do väzby z obavy, že budú pokračovať v trestnej činnosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy