Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Auto skončilo na streche: Vodič za volantom dostal mikrospánok
Zdielať na

Auto skončilo na streche: Vodič za volantom dostal mikrospánok

ZVOLEN / Precenil svoje sily a za volant si sadol unavený. Mikrospánok môže za nehodu na hlavnom ťahu vo Zvolene. Auto, ktoré šoféroval 65-ročný muž, skončilo po náraze do betónových zvodidiel na streche.

Nehoda zablokovala hlavný ťah cez Zvolen. Po náraze do betónových zvodidiel oddeľujúcich pruhy skončilo auto v protismere, navyše prevrátené na streche. "Zranená osoba sa nachádza už mimo vozidla, do príchodu záchranky sme jej poskytli prvú pomoc," povedal na mieste Igor Katreniak z HaZZ Zvolen. Vodiča previezli záchranári do nemocnice. Hoci nehoda vyzerala hrozivo, muž našťastie neutrpel ťažké zranenia. "Podľa informácií, ktoré sme dostali na tiesňovú linku 155, bolo auto údajne prevrátené na streche a pomoc potreboval zranený muž. Vyslaní záchranári ho ošetrili a s poranením hornej končatiny previezli do nemocnice," uviedla hovorkyňa Operačného strediska ZZS Alena Krčová.

"Počas dopravnej nehody bola úplne zastavená cestná doprava v smere Banská Bystrica - Detva," doplnil Katreniak. Stalo sa to neskoro večer, podľa polície si starší vodič sadol za volant a premohla ho únava. Nad vozidlom stratil kontrolu len na chvíľu, no aj to stačilo na to, aby došlo k nehode. "65-ročný vodič pravdepodobne v dôsledku mikrospánku s vozidlom havaroval, pričom vozidlo po nehode zostalo prevrátené na streche," informovala hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. Polícia preto opäť vyzýva vodičov k zvýšenej opatrnosti, a to najmä večer, keď môžu pociťovať únavu. Vtedy je lepšie si za volant nesadnúť. "Existuje mnoho rád. Na toto ale platí iba jeden liek a tým je dostatočný odpočinok," doplnila Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy