Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Matej, ktorý uškrtil susedovu priateľku, tvrdí, že išlo o tvrdšie sexuálne praktiky
Zdielať na

Matej, ktorý uškrtil susedovu priateľku, tvrdí, že išlo o tvrdšie sexuálne praktiky

TRENČÍN / Prípad brutálnej vraždy ženy v malej obci Plevník-Drienové mal pokračovanie na Okresnom súde v Trenčíne. 28-ročný Matej, ktorý má mať na svedomí život 45-ročnej Angeliky, sa ku skutku priznal, no tvrdí, že vraždiť nechcel. Na verdikt si počká za mrežami.

Ozbrojení kukláči dnes predviedli pred sudkyňu 28-ročného Mateja, ktorého obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy o 17 rokov staršej ženy. Posledné tri noci strávil v policajnej cele a prokurátor žiadal, aby ostal za mrežami aj naďalej. Asi pol hodiny trvajúce pojednávanie neprinieslo so sebou žiadne prekvapenie. Obvinený Matej putuje do väzby. "To znamená z obavy, že by mohol v prípade prepustenia na slobodu pokračovať v páchaní trestnej činnosti," uviedol prokurátor Matúš Pavlík. 

Podľa obhajcu obvineného Jána Kanabu sa s takýmto rozhodnutím počítalo. "Išiel sem s tým, že bude vzatý do väzby," doplnil Kanaba. Mateja zadržali po tom, ako v dome v obci Plevník našli bez známok života 45-ročnú Angeliku. Noc predtým v izbe popíjala s dvomi kamarátmi. "Obhliadajúca lekárka odviedla fantastickú robotu. Nebyť jej tak dnes tu možno ani nie sme," povedal Karaba. 

Následné vyšetrovanie podľa polície ukázalo, že Matej mal ženu škrtiť a dopustiť sa na nej sexuálneho násilia. "V tomto konaní mal pokračovať napriek tomu, že sa poškodená bránila, kričala, kopala a snažila sa ho odtlačiť od seba," ozrejmila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. 

Obvinený muž, ktorého len pred rokom podmienečne prepustili z väzenia tvrdí, že vraždiť nechcel. Všetko sa údajne stalo po tom, ako stratil nad sebou kontrolu počas vykonávania tvrdších sexuálnych praktík. "Priznal sa, ale nie som stotožnený s právnou kvalifikáciou skutku. Povedal, že nemal v úmysle zavraždiť. Poznal ju a neboli spolu prvýkrát," dodal Kanaba. V súčasnosti ale stále platí, že obvinenému Matejovi hrozí v prípade dokázania viny 15 až 20-ročné väzenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy