Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragická zrážka autobusu s autom: Šofér na mieste zomrel
Zdielať na

Tragická zrážka autobusu s autom: Šofér na mieste zomrel

ILAVA / 74-ročný vodič zahynul dnes ráno pri obci Ladce v okrese Ilava. Podľa polície zrejme doplatil na poľadovicu, pre ktorú sa jeho auto stalo neovládateľným. Zrazil sa s autobusom a s ďalším autom. Muž bol na mieste mŕtvy.

Železničný nadjazd pred obcou Ladce dnes ráno. Dopravu tu na niekoľko hodín zablokovala tragická nehoda. "Došlo k strate kontroly vodiča Suzuki, dostal sa do protismeru, kde išiel autobus," povedal znalec z odboru cestnej dopravy Milan Holéci. 

Vodič autobusu sa snažil zrážke vyhnúť a prešiel do protismeru. Napriek tomu do neho auto narazilo. "Vodič autobusu pritom ako sa snažil zabrániť pádu vozidla cez zvodidla tým, že vyrovnával riadenie sa zrazil s vozidlom Ford Tranzit," trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. 

Vodič Fordu utrpel ťažké zranenia a po príchode hasičov bol v opatere záchranárov. Ponáhľali sa preto k druhému autu. "Osoby z autobusu vedeli vyjsť po vlastných nohách, bolo ich tam sedem, jedna osoba sa zranila ľahko. Vo vozidlách boli len vodiči. My sme začali osobu vystrihovať až do príchodu lekára sme jej dávali KPR, lekár skonštatoval smrť," uviedol Martin Miko, veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Dubnica nad Váhom. 

Napriek snahe hasičov a záchranárov, zomrel 74-ročný muž na mieste. Pod nehodu sa podľa znalca podpísala najmä námraza na ceste. "Tie nadjazdy sú studenšie, šmýka sa tu," uzavrel Holéci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy