Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Nielenže nemal vodičák, ešte aj nafúkal. Vodič, ktorého zastavili policajti, tvrdí, že nešoféroval
Zdielať na

Nielenže nemal vodičák, ešte aj nafúkal. Vodič, ktorého zastavili policajti, tvrdí, že nešoféroval

MEDZILABORCE / Ďalší podgurážený vodič. Najbližšie tri roky nemal za volantom čo robiť, no on šoféroval napriek tomu a ešte aj nafúkal. Pred našou kamerou tvrdil, že nešoféroval. Sudca to videl inak. Posiela ho do väzenia.

Policajti vozidlo zastavili na tejto Duchonovičovej ulici v Medzilaborciach. Nasledovala kontrola a jej súčasťou bola aj dychová skúška. "Jej výsledok bol pozitívny, presiahol hodnotu 1,6 promile," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Navyše sa ukázalo, že muž šoférovať nemal nielen pre alkohol. Muž má zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel až do februára 2025.

Policajti mužovi obmedzili osobnú slobodu a skončil za mrežami cely. "Ja som nešoféroval, pani," reagoval obvinený vodič. Na otázku, kto bol za volantom a prečo je obvinený odpovedal, že nevie. 

Skončil v cele a v superrýchlom konaní sa zodpovedal pred sudcom. Pri eskorte potreboval pomoc policajtov. V jednom aute priviezli jeho, v druhom invalidný vozík obvineného. To, že nešoféroval, bol rozhodnutý vyriešiť v pojednávacej miestnosti. Sudca to však videl inak.

V super rýchlom konaní sa zodpovedal pred sudcom. Ten mu uložil zákaz šoférovania na dobu 6 rokov. A nielen to. "Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie OS Humenné uznaný za vinného z prečinu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 8 mesiacov nepodmienečne so zaradením do ÚVTS s minimálnym stupňom stráženia," doplnila Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Rozhodnutie zatiaľ nie je právoplatné. Okrem väzenia však dostal aj ďalší trest. "Zároveň súd uložil obvinenému trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá všetkých druhov po dobu 6 rokov," uzavrela Petrufová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy