Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Pod hrozbou zabitia rodiny pýtali muži od svojej obete peniaze. Keď si po ne prišli, čakali ich policajti
Zdielať na

Pod hrozbou zabitia rodiny pýtali muži od svojej obete peniaze. Keď si po ne prišli, čakali ich policajti

HUMENNÉ / Ak nezaplatíš, celú tvoju rodinu zabijeme. Vydierači od poškodeného žiadali 500 eur, inak budú konať. Muž im peniaze priniesol, ale spolu s ním ho čakali aj príslušníci zásahovej jednotky.

Policajti na súd postupne priviedli dvojicu páchateľov, ktorí sa do problémov dostali pre vydieranie. Od muža z obce Žalobín žiadali 500 eur. To mala byť suma za to, že neublížia jeho rodine."Ak muž túto sumu nevyplatí, tak vrazia do jeho domu a pobijú jeho aj s rodinou. Na druhý deň obaja opätovne kontaktovali muža a domáhali sa vyplatenia peňazí," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. 

Aj mužovi sa dokonca vyhrážali fyzickým útokom. Dohodli sa, že sa stretnú pred jednou z predajní v Humennom, kde im poškodený v obave o život svojej rodiny odovzdal žiadaných 500 eur. To už ale páchateľov na mieste čakali príslušníci policajného pohotovostného útvaru. A namiesto peňazí prišlo obvinenie. "Zo zločinu vydierania vyšetrovateľ obvinili 54ročného muža z Nižného Hrabovca a 44ročného muža z Vranova nad Topľou," doplnila Ligdayová.

Podľa hovorcu generálnej prokuratúry Mariána Spišáka podal prokurátor návrh na vzatie oboch obvinených do väzby. Ani jeden z obvinených cestou na súd skutok nekomentoval. Sudca rozhodol nekompromisne. "Obaja obvinení pre zločin vydieranie boli sudcom OS Humenné vzatí do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohli pokračovať v páchaní trestnej činnosti. Súd zároveň žiadosť o náhradu väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka zamietol. Toto rozhodnutie je právoplatné," povedala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Ak sa podľa Ligdayovej vina preukáže, mužom hrozí trest odňatia slobody na 4 až 10 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy