Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V rodinnom dome našli príbuzní mŕtvych starších manželov. Ich syna v bezvedomí previezli do nemocnice
Zdielať na

V rodinnom dome našli príbuzní mŕtvych starších manželov. Ich syna v bezvedomí previezli do nemocnice

ZVOLENSKÁ SLATINA / V rodinnom dome vo Zvolenskej Slatine našli 13. novembra ráno príbuzní bez známok života starší manželský pár. 34-ročný syn, ktorý s nimi žije, ležal v bezvedomí na zemi. Záchranári ho v ťažkom stave odviezli do nemocnice. Polícia prípad vyšetruje ako podozrenie z udusenia splodinami kúrenia.

Neobjavil sa v práci a tak ho prišiel hľadať kolega. V rodinnom dome vo Zvolenskej Slatine, kde býval 60-ročný muž s manželkou a synom sa síce svietilo, no nikto na búchanie nereagoval. "Nevedeli sa dovolať ani jednému ani druhému, mali ísť spolu do roboty," vysvetlila suseda. Otvoriť dom prišla dcéra manželov, ktorá býva pár ulíc odtiaľ. Vnútri sa im naskytol hrozivý pohľad. Majiteľ domu a jeho 56-ročná manželka ležali na posteli, nejavili známky života. Na zemi našli ich 34-ročného syna. "Podľa volania na tiesňovú linku potrebovali pomoc tri osoby, žiaľ, dvom už pomôcť nedokázali," uviedla hovorkyňa OS ZZS, Alena Krčová. 


Syna, ktorý bol v bezvedomí previezli v kritickom stave do banskobystrickej nemocnice. "Je to veľká tragédia, zle sa o tom aj hovorí, zlatí susedia to boli," uviedla suseda. "Ide o podozrenie z udusenia splodinami z kúrenia," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici, Mária Faltániová. Problémy s kúrením pokladajú za najpravdepodobnejšiu verziu aj kriminalisti. Vzhľadom na okolnosti aj to, v akom stave dom našli. Syn býval v inej časti domu a zrejme upadol do bezvedomia, keď sa išiel pozrieť, čo sa stalo s rodičmi. Stačilo na to pár minút. "Polícia vo Zvolene začala trestné stíhanie pre usmrtenie a ublíženie na zdraví. Prípad je v štádiu vyšetrovania," uviedla Mária Faltániová.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy