Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Agresívny muž sa vyhrážal žene zabitím. Ohrozoval ju kuchynským nožom a vulgárne jej nadával
Zdielať na

Agresívny muž sa vyhrážal žene zabitím. Ohrozoval ju kuchynským nožom a vulgárne jej nadával

HORNÝ ZEMPLÍN / Hádka dopadla tak, že údajný agresor zobral do ruky kuchynský nôž a žene povedal, že ju znesie zo sveta. V zúfalej situácii sa jej síce podarilo privolať políciu, no ani tak muž neskrotol. Aj pred hliadkou opakovane kričal, že ju zabije. Sudkyňa rozhodovala o jeho vzatí do väzby. Hrozí mu zvýšený trest.

34-ročný muž síce pochádza z obce pri Humennom, no ku skutku podľa polície malo dôjsť v okresnom meste. Muž už čelí obvineniu z trestného činu nebezpečného vyhrážania. Stalo sa to v jednom z bytov, kde sa so ženou sa začali hádať. Konflikt bol sprevádzaný vyhrážkami. "Muž vzal z kuchyne nôž, prišiel s ním za ženou a povedal jej, že ju zabije a znesie zo sveta," uviedla hovorkyňa Krajského riaditestva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová Žene sa síce podarilo privolať políciu, no údajný agresor napriek prítomnosti hliadky neskrotol. "Po príchode policajnej hliadky na miesto, muž s agresívnym správaním neprestal, vulgárne sa vyjadroval na adresu ženy a neustále sa jej vyhrážal zabitím. Muž skončil za mrežami cely," dodala.

Po vznesení obvinenia prišiel návrh prokurátora na vzatie do väzby. Sudkyňa ho uznala. "Bol vzatý do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol v trestnej činnosti pokračovať," informovala hovorkyňa KS v Prešove. Proti rozhodnutiu sudkyne sa neodvolal ani prokurátor, ani obvinený. Verdikt je teda právoplatný a muž zo súdu putoval rovno za mreže vyšetrovacej väzby.Keďže sa mal skutku dopustiť závažnejším spôsobom konania, teda s nožom v ruke, hrozí mu zvýšená trestná sadzba, a to väzenie až na tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy