Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž (24) zo Štúrova v Ostrihome dobil na smrť Slovenku. Hrozí mu doživotný trest
Zdielať na

Muž (24) zo Štúrova v Ostrihome dobil na smrť Slovenku. Hrozí mu doživotný trest

MAĎARSKO/SLOVENSKO / Hlavná prokuratúra Komáromsko-ostrihomskej župy obžalovala zo zabitia s osobitnou krutosťou 24 - ročného muža zo Štúrova. Ten vlani v máji v maďarskom meste Ostrihom na smrť dobil ženu zo Slovenska. Hrozí mu doživotný trest za mrežami. Obžalovaný muž bol spájaný aj s prípadom zabitia dôchodcu v Štúrove. Čin bol spáchaný krátko pred vraždou ženy. V tomto prípade zatiaľ nebol nikto obvinený.

24 - ročný Lóránt a dôchodkyňa prišli pred rokom v máji zo Štúrova do maďarského Ostrihomu spolu. Muž potom pod vplyvom drog vyprovokoval bitku a napadol slabú dôchodkyňu.

"Chytil ju za krk, opakovane ju udieral do tváre, hlavy a hornej časti tela a potom ju kopal do hrude. Následkom zranení takmer okamžite podľahla," uvádzajú podrobnosti vo vyjadrení zo spisu maďarskej prokuratúryPodľa obžaloby vrah potom odvliekol jej telo k neďalekému odvodňovaciemu kanálu, do ktorého ju zhodil. Maďarskí policajti ho po tom, ako objavili telo, zadržali priamo v Ostrihome, kde sa ukrýval. "Hlavná prokuratúra župy Komárom- Ostrihom podala na súd v Tatabányi obžalobu na muža za zabitie s osobitnou krutosťou," píše sa v spise. 

​Hrozí mu doživotný trest odňatia slobody. Obžalovaný Lóránt bol jedným z podozrivých aj v prípade násilnej smrti 80 - ročného dôchodcu zo Štúrova, o ktorého sa starala zavraždená 68- ročná žena. Krátko pred jej zavraždením ho niekto pripravil o život v jeho vlastnom dome. Hasiči privolaní k požiaru rodinného domu našli telo dôchodcu v 15 metrov hlbokej studni bez známok života. Obhliadajúca lekárka potvrdila, že išlo o násilnú smrť. Dvojica - obžalovaný Lóránt a zavraždená žena - mali žiť v dome nebohého dôchodcu. Údajne tam boli aj deň pred jeho smrťou. V auguste tohto roku prípad, prvotne klasifikovaný ako zabitie, prevzal krajský vyšetrovateľ z Nitry. Podľa našich informácií v ňom ale zatiaľ nie je nikto obžalovaný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy