Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kamión zhorel do tla. Vodič prišiel o doklady, peniaze a skoro aj o psa
Zdielať na

Kamión zhorel do tla. Vodič prišiel o doklady, peniaze a skoro aj o psa

RÝCHLOSTNÁ CESTA R1 / Na rýchlostnej ceste R1 horelo v utorok, 8. novembra večer nákladné auto. Bolo plné oblečenia určeného pre jeden z obchodných reťazcov. Vozidlo začalo horieť krátko po tom, ako s ním vodič zastavil na krajnici. Ratovať musel aj psíka, ktorého mal v aute.

Na nákladnom aute sa počas jazdy na rýchlostnej ceste R1 vodičovi niečo nepozdávalo, a preto zastavil na krajnici. "Prehrievalo sa mi auto, tak som zastavil, nech mi vychladne motor," uviedol vodič Milan. Muž, ktorý robí profesionálneho vodiča už 45 rokov, vyšiel von a už zakrátko videl, že sa z neho dymí. O pár minút už bolo v plameňoch celé vozidlo. "Videl som iskry, tak som vybehol z auta a začal som ho hasiť," povedal Milan.

Aj napriek tomu, že mužovi s hasením pomáhal aj okoloidúci vodič, oheň bol taký silný, že s ním už sami nedokázali urobiť nič. V aute viezol vodič aj psíka a keď videl, že je zle, podarilo sa mu ho v poslednej chvíli dostať von. "Bolo by mi ľúto, keby tam zhorel zaživa," uviedol vodič. Rýchlostnú cestu uzatvorili a už zakrátko s ohňom bojovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči zo Zlatých Moraviec. "Príslušníci museli pre silné zadymenie zasahovať v dýchacích prístrojoch," informoval veliteľ zásahu HaZZ Zlaté Moravce, Adam Lukáč.

Aj napriek snahe hasičov oblečenie, ktoré vodič viezol, ako aj vozidlo, sa už zachrániť nepodarilo. Všetko zhorelo do tla. "Aj doklady mi zhoreli, aj peniaze," povedal vodič Milan. Presnú príčinu požiaru zisťujú hasiči. Podľa predbežných zistení všetko spôsobila technická porucha. "Neviem, či elektrika neskratovala," doplnil Milan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy