Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladý Slovák je podozrivý z vraždy dôchodkyne v Maďarsku. Pár dní dozadu býval u muža, ktorý záhadne umrel
Zdielať na

Mladý Slovák je podozrivý z vraždy dôchodkyne v Maďarsku. Pár dní dozadu býval u muža, ktorý záhadne umrel

ŠTÚROVO / Záhadná smrť 80-ročného dôchodcu v Štúrove môže vraj súvisieť s podobným prípadom v maďarskom Ostrihome. Tam mal staršiu ženu zavraždiť iba 24-ročný muž zo Štúrova. A práve mŕtva žena a podozrivý mladý muž údajne mohli byť osobami, ktoré bývali u pravdepodobne zavraždeného dôchodcu.

"Polícia prijala oznámenie 14. mája 2021 o 18:37 h, podľa ktorého bola v kanáli na okraji Ostrihomu nájdená mŕtvola ženy. Podľa posudku  lekára bola 68-ročná Slovenka obeťou trestného činu. Hliadky, ktoré dorazili na miesto udalosti, okamžite začali pátrať po páchateľovi, ktorý bol krátko po tom identifikovaný, a o 19:40 h v Ostrihome na námestí Aradských Martýrov. 24-ročný Slovák bol prevezený na policajnú stanicu, kde bol vypočúvaný ako podozrivý," informovala maďarská polícia.

Mŕtvola ženy tak bola nájdená len deň po tragickej udalosti v Štúrove. Polícia v tomto prípade už začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a H. Lóranta chce prokurátor väzobne stíhať.

Pri požiari rodinného domu v Štúrove hasiči našli vo štvrtok nehybné telo majiteľa. Zlý zdravotný stav dôchodcu ho už dávnejšie pripútal k posteli. Muža však našli zakliesneného v úzkej studni na konci záhrady.  Štúrovskí hasiči tak po uhasení požiaru v rodinnom dome museli nebohého muža vytiahnuť z 15 metrov hlbokej studne.

 Dôchodca mal v dome pritom zvláštneho podnájomníka. Ten sa po tragickej udalosti ani len neukázal v jeho blízkosti. Podľa obhliadajúcej lekárky nešlo o prirodzenú smrť, ani nehodu. "Bol tam zakliesnený v tej studni dole hlavou, je to násilné úmrtie, mnohopočetné zlomeniny rúk, nôh, neni to prirodzená smrť, to už ako, kde kým, to už páni určia," uviedla obhliadajúca lekárka Darina Žingorová.


Dvadsaťštyriročného Lóránta H. zo Štúrova zadržala maďarská polícia na námestí v Ostrihome v piatok večer, krátko pred 8.


Muž je podľa webu maďarskej polície podozrivý z vraždy 68 ročnej ženy, taktiež zo Štúrova. Jej telo v drenážnom kanáli pri Ostrihome našli krátko po druhej popoludní, Štúrovčana zadržali a zatkli maďarskí policajti o šesť hodín neskôr.


Po 24-ročnom mužovi s rovnakými iniciálami pátrala aj slovenská polícia v súvislosti s násilnou smrťou 80 ročného dôchodcu, toho našli v studni domu vo štvrtok.



Hasiči boli do domu dôchodcu vyslaní k požiaru, horela jeho zadná časť. Mali informácie, že sa vnútri môžu nachádzať tri osoby, nikoho ale v dome nenašli. Nehybné telo majiteľa objavili až v 15 metrov hlbokej studni v zadnej časti pozemku.

"Bol tam zakliesnený v tej studni dole hlavou, je to násilné úmrtie, mnohopočetné zlomeniny rúk, nôh, neni to prirodzená smrť," povedala pre TV JOJ obhliadajúca lekárka Darina Žingorová z miesta činu.

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Nových Zámkoch začal trestné stíhanie pre zločin zabitia a zločin poškodzovania cudzej veci," informovala policajná hovorkyňa Viktória Borloková.


Rudibáči, ako volali dôchodcu, ktorý zišiel z tohto sveta násilnou smrťou, nežil v dome sám.

"Jedna žena a jeden mladý muž, furt sa hádali dohromady všetci," uviedol miestny obyvateľ.

A práve po tejto dvojici pátrali od stredy aj novozámockí kriminalisti. To, či išlo o v Maďarsku zavraždenú ženu a zadržaného Lóránta H. polícia zatiaľ nepotvrdila, ani nevyvrátila.

"Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony sa k prípadu bližšie vyjadrovať nebudeme," uzavrela policajná hovorkyňa.

Pozrite si reportáž Drahu Dobrovicsovej z požiaru v Štúrove:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy