Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladík po hádke takmer pripravil o život svojho brata. Na jeho konaní sa podpísal alkohol
Zdielať na

Mladík po hádke takmer pripravil o život svojho brata. Na jeho konaní sa podpísal alkohol

MARTIN / Sudca Okresného súdu v Martine schválil dohodu o vine a treste, ktorú predtým uzavrel 25-ročný muž s prokurátorom za to, že ťažko zranil svojho brata. Podľa obžaloby sa tak stalo po ich vzájomnom konflikte.

Milan sa ocitol vo vyšetrovacej väzbe vo februári tohto roka po tom, ako porezal nožom svojho najbližšieho príbuzného. "S uvedeným konaním muž utrpel zranenia v oblasti krku s predbežnou dobou liečenia dva týždne," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová. "Obvinený sa od začiatku ku skutku priznával a bratovi pomáhal," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Žiline, Anna Dudová Záborská.

Po tom, čo mladík urobil, sa naozaj bál, že jeho brat môže vykrvácať, a preto rýchlo privolal pomoc. Incidentu, ktorý sa skončil nešťastne, predchádzala hádka medzi súrodencami, pri ktorej nechýbal alkohol. Pri tomto spore zobral Milan do ruky kuchynský nôž a keď spolu zápasili, obidvaja padli na zem. "Aj zo znaleckého posudku bolo zrejmé, že k reznej rane došlo až počas pádu," povedala Anna Dudová Záborská. To znamená, že Milan svojho brata nožom zranil nechtiac.

"Sudca Okresného súdu Martin schválil dohodu o vine a treste, ktorou bol obvinený uznaný vinný z prečinu ublíženia na zdraví," uviedla hovorkyňa Krajského súdu. Hrozila mu strata slobody až na tri roky, ale práve vďaka dohode obišiel s podmienkou. "Obvinenému bol uložený trest odňatia slobody vo výmere osem mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu osemnásť mesiacov," doplnila Dudová Záborská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy