Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obyvateľov zobudil silný výbuch. Páchatelia použili trhavinu a vykradli bankomat
Zdielať na

Obyvateľov zobudil silný výbuch. Páchatelia použili trhavinu a vykradli bankomat

BRATISLAVA / V utorok, 25. októbra, nadránom sa obcou Ivanka pri Dunaji ozval mohutný výbuch. Vykrádači bankomatov úradovali pred miestnym supermarketom. To, či sa dostali k peniazom zatiaľ nie je známe. Aktuálne na mieste policajti zaisťujú stopy.

"Dnes krátko po 04.45 h sme na linke 158 prijali informáciu o poškodení jedného z bankomatov, situovaného v Ivanke pri Dunaji," povedal vo vyhlásení policajný hovorca Michal Szeiff. ďalej dodáva, že podľa doterajších informácií doposiaľ neznámy páchateľ pravdepodobne za použitia trhaviny poškodil bankomat. Nebola zranená žiadna osoba. "Podľa doterajších informácií predbežná výška škody spôsobená odcudzením finančnej hotovosti, ako aj poškodením bankomatu, bola vyčíslená na približne 150 000 eur," dodáva Michal Szeiff.

Polícia sa na sociálnej sieti obrátila na verejnosť s prosbou o pomoc pri pátraní po svedkoch dopravnej nehody. Podľa informácií TV JOJ mali páchatelia ujsť z miesta činu práve na aute, ktoré polícia zdieľala na sociálnej sieti. Pri úteku z miesta činu mali spôsobiť dopravnú nehodu v čase medzi 03.00 - 04.00h na ceste zo Slovenského Grobu v smere na Malý Raj. 

Podobný prípad sa stal v pondelok, 24. októbra, v Ivanke pri Nitre, kde taktiež vyčíňali vykrádači bankomatov. Poškodili pritom aj budovu potravín, kde bol umiestnený. Aj napriek tomu, že páchateľov vyrušil miestny obyvateľ, podarilo sa im odniesť kazety s tisícami eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy