Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
VIDEO: Opitý muž vytiahol v dave pištoľ. Sereďskí policajti ho spacifikovali
Zdielať na
Krimi

VIDEO: Opitý muž vytiahol v dave pištoľ. Sereďskí policajti ho spacifikovali

Archívne video

SEREĎ / Kultúrna akcia v Seredi sa skončila drámou. Muž vybral pred davom ľudí zbraň a začal s ňou manipulovať. Muža spozorovala hliadka mestskej polície.

26-ročný muž bol navyše podľa polície opitý. Okoloidúcich počas akcie, kde bolo veľa ľudí nenechal ľahostajnými. Zbraň v ruke im nahnala strach. Jedna žena hneď konala a zavolala mestským policajtom. "Všímavá občianka požiadala mestskú políciu, aby zadržali osobu, ktorá mala v dave na sebe kuklu a mala pri sebe zbraň. Policajti túto osobu vyhľadali a zadržali," povedal náčelník mestskej polície v Seredi Ladislav Fabo.

V dychu mu namerali až 2,33 promile. Ide o stav ťažkej opilosti, kedy dochádza môže dôjsť aj k zmenám psychického stavu. "Seredskí policajti muža obmedzili na osobnej slobode, predviedli ho na policajnú stanicu a zbraň mu zaistili," informovala polícia na sociálnej sieti.

Podľa prvotnej obhliadky išlo o plynovú pištoľ bez nábojov. Podľa zákona je však potrebné nosiť zbraň skytú a majiteľ nesmie byť pod vplyvom alkoholu.
"Policajti zadokumentovali incident ako priestupok na úseku zbraní a streliva. V správnom konaní hrozí osobe za porušenie zákona pokuta až do výšky až 1600 eur," dodala polícia. Zbraň teraz poputuje na expertízne skúmanie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy