Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ivankou pri Nitre otriasol výbuch. V obci úradovali zlodeji
Zdielať na

Ivankou pri Nitre otriasol výbuch. V obci úradovali zlodeji

IVANKA PRI NITRE / Vykrádači bankomatov opäť vyčíňali. Tentoraz vyhodili do vzduchu bankomat v Ivanke pri Nitre. Poškodili pritom aj budovu potravín, kde bol umiestnený. Aj napriek tomu, že páchateľov vyrušil miestny obyvateľ, podarilo sa im odniesť kazety s tisícami eur.

Výbuch z predajne potravín sa Ivankou pri Nitre ozval okolo 3 hodiny nadránom. Páchatelia po príchode na miesto najskôr bezpečnostné kamery postriekali sprejom bielej farby. Bankomat už zakrátko explodoval. Začul to aj jeden zo susedov. Vybehol von a videl odtiaľ utekať mužov, zrejme zlodejov. Na miesto zavolal políciu. "Neznámy páchateľ pomocou výbušniny bankomat otvoril a pravdepodobne si odniesol kazety s finančnou hotovosťou," uviedla policajná hovorkyňa Viktória Borloková.


Policajti, už za pár minút prehľadávali okolie, no bez úspechu. Muži však od bankomatu naprázdno neodišli. Odniesli si údajne tisíce eur. "Po spustení alarmu na miesto okamžite vyrazila výjazdová skupina strážnej služby a polícia," povedala hovorkyňa banky Zuzana Ďuďáková.


Išlo o taký silný výbuch, že kusy bankomatu rozmetalo po okolí, niektoré vyleteli až na cestu. Rozbitá je aj sklenená výplň a zo steny vytrhlo vstupné dvere do potravín. Polícia na mieste niekoľko hodín zaisťovala stopy. "Kriminálna polícia v Nitre prípad vyšetruje ako trestné činy krádeže a poškodzovanie cudzej veci,"  ozrejmila policajná hovorkyňa. 

Nitrianska banková mafia úradovala pred rokom

Výbuchy bankomatov v okolí Nitry boli pred rokom pravidelné. Páchatelia úradovali v obci Výčapy-Opatovce, ale aj v Šoporni v júni. Koncom minulého septembra v budove potravín v obci Zbehy explodoval bankomat.Výbuch stroj zničil a úlomky z neho boli rozmetané po okolí. Poškodený je aj interiér predajne. V októbri pred rokom do vzduchu vyhodili bankomat v obci Rišnovce. Z miesta si odniesli desiatky tisíc eur. Incident s bankomatom zachytili v Nitre začiatkom novembra. Do vzduchu vyhodili bankomat na sídlisku Klokočina, ktorý bol  umiestnený v budove potravín. Rozbili výklad a dostali sa k zadnej časti. Podľa informácií televízie JOJ výbuch počuli po štvrtej hodine nadránom. Z miesta mali  vtedy odchádzať asi štyria ľudia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy