Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Minister spravodlivosti žiada o vyšetrenie smrti obvineného, ktorý si v leopoldovskej väznici siahol na život
Zdielať na
Krimi

Minister spravodlivosti žiada o vyšetrenie smrti obvineného, ktorý si v leopoldovskej väznici siahol na život

BRATISLAVA / Ozbrojené komando nabehlo koncom týždňa do najstráženejšej väznice na Slovensku. Elitní policajti si to namierili do výrobnej haly, kde sídlia viaceré firmy. V putách skončili väzni, zamestnanci, či ľudia z vonku, ktorých zadržali pri raziách. Po zadržaní si jeden z obvinených siahol na život. Minister spravodlivosti žiada o vyšetrenie smrti obvineného.

"Život každého človeka, a to aj obvineného alebo odsúdeného, má hodnotu, ktorú treba za každých okolností chrániť. Budem preto žiadať dôsledné vyšetrenie všetkých okolností tohto úmrtia. Plne v tomto dôverujem orgánom činným v trestnom konaní a v ich nezávislé vyšetrovanie. V rámci mojich kompetencií budem o tejto téme podrobne hovoriť s vedením zboru a pýtať sa na nastavenie interných pravidiel, ktoré by mali takýmto tragédiám predchádzať. Na dôsledné preverenie postupov bude osobitne dohliadať štátny tajomník Peter Sepeši,“ povedal Karas.

Minister Karas tiež uviedol, že bude klásť dôraz na opatrenia proti pašovaniu drog. Ocenil výkon polície aj zboru, ktorí odhalili konkrétnu trestnú činnosť v Leopoldove. Očakáva, že preventívne opatrenia na identifikáciu a eliminovanie podobných bezpečných rizík budú prijaté.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy