Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Recidivistu, ktorý znásilnil 18-ročné dievča prepustili z väzby. Na slobodu sa ale nedostal
Zdielať na

Recidivistu, ktorý znásilnil 18-ročné dievča prepustili z väzby. Na slobodu sa ale nedostal

NITRA / 29-ročný muž, ktorý v rodinnom dome znásilnil 18-ročné dievča, bol prepustený z väzby. Na slobodu sa ale nedostal. K násilnému útoku v okrese Nitra došlo ešte v auguste. Páchateľ pritom vstúpil do domu s úmyslom kradnúť.

Muž, ktorého polícia eskortovala pred súd v polovici augusta, mal na sebe z hygienických dôvodov overal. Na otázku, prečo to urobil, odpovedal nezrozumiteľne a povedal, že nič neurobil. Do rodinného domu sa vybral páchateľ kradnúť. Potom, ako vošiel do vnútra, zistil, že tam nie je sám. Hore na poschodí spalo 18-ročné dievča. Prišiel k nemu s nožom v rukách a pýtal telefón a retiazku. Aj napriek tomu, že dievča to urobilo, ho po chvíli znásilnil.

Za ohavný čin, ktorý muž spáchal, ho okresný súd a po podaní sťažnosti aj krajský súd posadil do väzby. Podľa najnovších informácií ho museli prepustiť. Putoval však odtiaľ rovno za mreže. "Obvinený bol prepustený z väzby príkazom prokurátora, pretože výkon trestu odňatia slobody má prednosť pred väzbou," vyjadril sa hovorca Krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček. 

Znamená to, že muž si odpykáva aktuálne iný trest, za ktorý bol odsúdený iba pár dní pred znásilnením. Ide ale o recidivistu, ktorý podľa informácií z prokuratúry bol už 5-krát trestaný, prevažne za krádeže. "Obvinený je vo výkone trestu, ktorý mu bol uložený okresným súdom Bratislava 5, 3. augusta za prečin krádeže," priblížil Maček. 

Naďalej však muž zostáva obvinený zo znásilnenia, ozbrojenej lúpeže a porušovania domovej slobody. Ku skutku sa priznal a aktuálne sa čaká na znalecké posudky. "Aktuálne bol sudcom pre prípravné konanie vydaný písomný príkaz na vyšetrenie duševného stavu obvineného. V tejto súvislosti bude do konania pribraný znalec," uzavrel Jaroslav Maček. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy