Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Trest za vraždu mladej ženy: Bývalý priateľ ju uškrtil a nechal v lese v deň oslavy jej narodenín
Zdielať na

Trest za vraždu mladej ženy: Bývalý priateľ ju uškrtil a nechal v lese v deň oslavy jej narodenín

HANDLOVÁ / Začiatkom marca našli v lesíku nad Handlovou mŕtvu, 20-ročnú ženu. K činu sa priznal jej bývalý priateľ, ktorý sa s ňou pohádal a potom ju zaškrtil. Šokujúce je, že dievča v lesíku oslavovalo svoje narodeniny. Okresný súd v Trenčíne mu vymeral 13 rokov za mrežami, čo však nebol definitívny verdikt.

Prokurátorovi sa ale 13 rokov za vraždu mladej ženy zdalo málo, a preto sa odvolal. Okresný súd v Trenčíne mu trest mimoriadne znížil aj preto, lebo sa priznal a oľutoval. Podľa prokuratúry mal dostať minimálne 15 rokov. "Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo, chcem sa ospravedlniť pozostalým. Najradšej by som vrátil čas," uviedol obžalovaný. 

Obeťou je 20-ročná Romana, ktorá na sociálnej sieti zverejnila fotku štyri hodiny pred smrťou. S kamarátmi práve v ten deň oslavovala svoje 20. narodeniny. Pár minút po tom, ako odišli, ju napadol jej bývalý priateľ. "Udusil ju kombináciou škrtenia, hrdúsenie, čo viedlo k opuchu mozgu, čím ju zadusil," povedal prokurátor z krajskej prokuratúry v Trenčíne. 

Podľa vyjadrení predsedu senátu Krajského súdu v Trenčíne, obžalovaný tvrdil, že dostal amok, pretože mu poškodená nadávala. Podľa výsledkov vyšetrovania ju dusil prerušovane asi desať minút. Potom zavolal záchranku. "Počas príchodu na miesto sme spozorovali, že osobu oživuje neznámy muž," dodala Lucia Chudá z Mestskej polície v Handlovej. Neznámym mužom bol práve páchateľ, ktorého okamžite zadržali. Žena jeho besnenie neprežila. Senát odvolacieho súdu sa stotožnil s názorom prokurátora.

Ako povedal predseda senátu krajského súdu v Trenčíne, obžalovanému je potrebné uložiť prísnejší trest odňatia slobody. Senát súdu zrušil celý výrok o treste a rozhodol, že za mrežami si posedí o tri roky dlhšie. "Odvolací súd dospel k záveru, že účel trestu bude u páchateľa splnený len sprísnením trestu na 16 rokov," uzavrel predseda senátu. Pokiaľ si vo väzení odsedí celých 16 rokov, na slobodu vyjde v roku 2038. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy