Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Muž sa svojej manželke vyhrážal smrťou. Zatkli ho, keď jej tĺčikom na mäso zlomil prst
Zdielať na

Muž sa svojej manželke vyhrážal smrťou. Zatkli ho, keď jej tĺčikom na mäso zlomil prst

ZEMPLÍN / Päť závažných skutkov má na krku muž z okresu Humenné. Roky ubližoval svojej manželke. Na trest čaká za mrežami vyšetrovacej väzby. Dostal sa tam po tom, ako jej tĺčikom na mäso zlomil prst na nohe.

Roky svoje trápenia zakrývala a pre údajne chorobnú žiarlivosť zo strany muža sa niektorým stretnutiam radšej vyhýbala. Všetko sa vyhrotilo vo februári, keď jej mal tĺčikom na mäso zlomiť kosti na chodidle. "Stále sa mi vyhrážal smrťou, že má pre mňa vykopaný hrob, že ma zahrabe tak, že ma nikto nenájde. A to sa dialo opakovane," opísala poškodená. "Mama desať rokov trpela sexuálne zneužívanie, priväzovanie a podobne. Zlomil jej končatiny s tĺčikom na mäso, no vyhrážal sa jej aj so zbraňou," vysvetlil syn obžalovaného.

V Okresnom súde v Humennom začal proces s obžalovaným. Senát vykonával dokazovanie dva dni po sebe. "V predmetnej trestnej veci bolo na hlavnom pojednávaní vykonané dokazovanie výsluchom obžalovaného a poškodenej," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Prešovskom kraji, Ivana Petrufová. V prípade boli vypočutí svedkovia a polícia do vyšetrovania zapojila aj viacerých znalcov.

Okrem psychiatra a psychologičky sa ďalší znalec vyjadril aj k zraneniam na nohe poškodenej, pričom konštatoval, že naozaj mohli byť spôsobené tĺčikom na mäso. Aj keď muž sa v marci dostal do väzby ako obvinený pre zločin týrania blízkej a zverenej osoby, na lavici obžalovaných sedí pre iné skutky. A to sexuálne násilie, vydieranie, ublíženie na zdraví, nebezpečné vyhrážanie a nebezpečné prenasledovanie. Obvinenia komentovať nechcel. "Zároveň bol stanovený ďalší termín hlavného pojednávania za účelom vypočutia znalca a ďalších svedkov," dodala Ivana Petrufová. Obžalovaný naďalej zostáva za mrežami väzby pre obavu, že by v trestnej činnosti mohol pokračovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy