Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž našiel v lese bezvládne telo nezvestného. Hoci muža už pochovali, policajti pátranie stále neodvolali
Zdielať na

Muž našiel v lese bezvládne telo nezvestného. Hoci muža už pochovali, policajti pátranie stále neodvolali

DLHÉ NAD CIROCHOU (OKR. SNINA) / Od júna policajti, hasiči aj dobrovoľníci bezúspešne pátrali po 58-ročnom Štefanovi z humenského okresu. Pred pár dňami našiel dedinčan v lese pri obci bezvládne telo. Rodina v ňom identifikovala svojho príbuzného. A hoci muža už aj pochovali, policajti pátranie stále neodvolali.

Z domu odišiel ešte v júni. Keď sa nevracal, rodina zalarmovala políciu. Hľadali ho profesionáli, dobrovoľníci, špeciálne vycvičené psy a spoliehali sa aj na pomoc techniky. "Lesný porast je hustý, voľným okom by bol ťažko viditeľný, ale termovízia ho vie nájsť. Má šancu ho vypátrať," vysvetlil náčelník letiska a vyšetrovateľ Arnošt Foff. "Bolo zvykom aj za mladších čias, že keď sa niečo stalo, tak ľudia sa dali dokopy. Je to síce smutné, ale treba dať bodku za smutným prípadom," uviedol dobrovoľník z obce, František Chvostaľ.

Prešli kilometre v okolí obce a to opakovane. Všetko ale bezúspešne. Pred pár dňami ale muž z dediny našiel na prechádzke v lese nehybné telo. Príbuzní mali podľa oblečenia identifikovať práve nezvestného Štefana. Podľa informácií od obyvateľov obce ho už aj pochovali. Policajti ale pátranie oficiálne neodvolali. "V prípade momentálne prebiehajú procesné úkony, okrem iného aj výsluchy svedkov, smerujúce k stotožneniu mŕtvoly," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Prešove, Jana Ligdayová. "Musí byť takáto osoba prehliadnutá a riadne pitvaná. Súhlas na pochovanie vydáva prokurátor a to bez meškania," dodal Tomáš Strémy z PF UK v Bratislave.

Polícia prípad rieši ako trestný čin usmrtenia

Do vyšetrovania zapojili aj znalcov a to z kriminalisticko-expertízneho ústavu. Ich úlohou je urobiť DNA analýzu a vypracovať znalecký posudok. "Na základe výsledku bude zvolený ďalší postup," dodala Ligdayová. Teda potvrdiť totožnosť nebohého a odvolať pátranie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy