Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Lupič prepadol dôchodcu v podchode. Sotil ho na zem, ukradol mu peňaženku a ušiel
Zdielať na

Lupič prepadol dôchodcu v podchode. Sotil ho na zem, ukradol mu peňaženku a ušiel

PREŠOV / Neďaleko policajného oddelenia v Prešove prepadol lupič po zotmení 87-ročného muža. Dôchodcu sotil na zem, ukradol mu peňaženku a ušiel. No netrvalo dlho a vypátrali ho policajti.

Staršieho pána prepadli v podchode. Páchateľ si ho vytipoval zrejme už pri obchodnom centre, odkiaľ sa vracal pešo s nákupom domov. "Vyčkal, kým prejde do podchodu a tam sa na neho vrhol aj sa poranil," vysvetlila manželka napadnutého muža. "Muž spadol na zem, kde ho páchateľ pridržal, aby sa muž nemohol hýbať a vzal mu peňaženku, v ktorej boli doklady i finančná hotovosť," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Prešove, Jana Ligdayová. "Je to starší pán a také niečo s ním urobili. Je taký dobrák, ten by vám dal aj dušu," skonštatoval bytový dôverník pán Gabriel.

Páchateľ sa aj s ukradnutou peňaženkou z miesta činu rýchlo vyparil. Zakrátko ale skončil v rukách polície. Dôchodcu prepadol len pár metrov od okresného súdu a policajného oddelenia. Tam aj krátko po skutku skončil. "Polícia už dve hodiny po skutku zadržala osobu podozrivú zo spáchania trestného činu, išlo o 43-ročného muža z Kendíc," uviedla Ligdayová. "Dúfam, že aj ďalší starší ľudia si budú dávať pozor, aby sa také prípady nestávali," dodal pán Gabriel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy