Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Muž tvrdí, že ho brutálne dobil policajt a vraj zlomil ruku aj jeho manželke. Polícia to odmieta
Zdielať na

Muž tvrdí, že ho brutálne dobil policajt a vraj zlomil ruku aj jeho manželke. Polícia to odmieta

ZÁHORIE / Tvrdí, že ho policajt brutálne bil a nadával mu do špinavých cigáňov. So zlomenou rukou skončila aj jeho manželka. Polícia sa bráni, že muž bol agresívny a nereagoval na ich výzvy, a preto ho museli spacifikovať. To, že dostal bitku odmietajú. Incident rieši Úrad inšpekčnej služby.

"On sedel vedľa mňa a z boku ma boxoval. Mi dával háky do hlavy, na sucho ma bil aj do pery. Mne išla aj z úst krv a aj z nosa. Mal som hrče na hlave, rebrá mám asi polámané," toto sú slová Bohumila, ktorý tvrdí, že ho mal policajt zbiť najskôr v aute, potom na oddelení.

Policajt pred tým, ako mal Bohumila naložiť do auta, mal strčiť aj do jeho manželky. Tá skončila so zlomenou rukou."Dozadu som spadla, on ma fest sotil a ja som tam spadla," hovorí poškodená. Polícia uviedla, že nedisponuje informáciou o zranení iných osôb v tejto súvislosti.

Celý konflikt vznikol po tom, ako majiteľ krčmy zavolal na Bohumila políciu. V krčme malo prísť k hádke. Polícia tvrdí, že keď prišla hliadka na miesto agresivita sa voči nim začala stupňovať, a preto museli zasiahnuť. "Policajt muža v súlade so zákonom o Policajnom zbore vyzval, aby predložil doklad totožnosti, čo však muž neuposlúchol. Pri opakovanej výzve policajta, začal muž vulgárne policajtovi nadávať, odmietol spolupracovať a z miesta chcel odísť. Nakoľko ani na opakované výzvy muž nereagoval, boli za splnenia zákonných podmienok voči nemu použité donucovacie prostriedky, policajti prekonali jeho aktívny odpor a priložili mu putá," informuje Michal Szeiff, policajný hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. "Keby som mal odporovať, tak dneska som na Kramároch a pijem cez slamku vodu," uviedol poškodený. 

Bohumil tvrdí, že rany nedostával len v aute po ceste na oddelenie do Malaciek. Bitka vraj pokračovala aj na stanici."Postavil sa oproti mne a povedal, že poďte na férovku. Tam je kamera a ja Vás uderím a odtiaľto von nevyjdem a hneď mi dáte 5 rokov. Ja nemám IQ húpacieho koníka za to, že som cigáň, nie som negramotný," tvrdí poškodený. 

"Bola s mužom vykonaná dychová skúška, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 1,26 mg/ alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 2,63 promile a z medicínskeho hľadiska stav ťažkej opilosti," informuje Szeiff. 

"Pýtal som si aj jeho meno a číslo a zas mi dal päsťou do tváre. Chceme len spravodlivosť. Spálený chrbát mám, odratý jak ma vláčil von z tej budovy, ma vyhodil, ako handru špinavú," hovorí poškodený. "Osoba nebola nijako zranená a nežiadala si akékoľvek lekárske ošetrenie. Po vykonaní potrebných úkonov bol muž prepustený na slobodu," uviedol Szeiff. Rodina podala na policajta trestné oznámenie za zneužitie právomoci verejného činiteľa. Celý incident už rieši Úrad inšpekčnej služby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy