Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragédia v Košiciach: Počas búracích prác spadla na robotníkov stena domu. Jeden neprežil
Zdielať na

Tragédia v Košiciach: Počas búracích prác spadla na robotníkov stena domu. Jeden neprežil

KOŠICE / V Košiciach v stredu, 28. septembra, prišiel o život robotník. Aj s pomocníkmi rozoberali starší dom. Pri obíjaní tehál z vedľajšej budovy na nich spadla stena. Muž zomrel na mieste a ďalších dvoch zranených previezli do nemocnice.

K tragédii malo dôjsť po 9 hodine ráno na stavbe, na ktorej pracovali robotníci.

Údajne sa mala prepadnúť bočná stena, ktorá ich zavalila

"Podľa prvotných informácii oporný múr zavalil pracovníkov, ktorí vykonávali rekonštrukčné práce. Jedna z osôb, žiaľ, na mieste zraneniam podľahla. Ďalšie dve osoby boli so zraneniami prevezené do nemocnice," informuje Jana Mésarová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policjaného zboru v Košiciach. "Jednej zo zranených osôb hasiči poskytli prvú pomoc a následne pomocou výškovej techniky ju zniesli z prvého podlažia na zem," uviedla Jana Matis Libová, hovorkyňa HaZZ Košice. 

Tam si ich už prevzali záchranári, ktorí ich previezli do nemocnice. "Jeden z pacientov po úraze na stavenisku bol privezený s ťažkými poraneniami na urgentný príjem, je hospitalizovaný na JIS na klinike Úrazovej chirurgie, ale je stabilizovaný. Pokiaľ ide o druhého pacienta, ten bol ošetrený na oddelení urgentného príjmu na Triede SNP a na vlastnú žiadosť bol prepustený do domácej liečby," informovala Monika Krišková, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach. 

O život mal prísť tzv. majster celej stavby

Stena ho privalila priamo, a tak pomôcť mu už nedokázali ani privolaní záchranári. Podľa informácii TV JOJ však mali robotníci pracovať na čierno, a to ešte pred vydaním stavebného povolenia. Udalosť prešetruje aj inšpektorát práce. "Na miesto boli okamžite vyslaní inšpektori práce Inšpektorátu práce Košice. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie však zatiaľ nie je možné poskytnúť ďalšie informácie," hovorí  Ladislav Kerekeš z Národného inšpektorátu práce. Polícia zisťuje bližšie okolnosti tragédie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy