Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Poškodil plot a ukradol býka. Zviera s hmotnosťou 350 kilogramov odcudzil priamo z družstva
Zdielať na

Poškodil plot a ukradol býka. Zviera s hmotnosťou 350 kilogramov odcudzil priamo z družstva

VRANOV NAD TOPĽOU / Polícia vyšetruje krádež býka v Čemernom, mestskej časti Vranova nad Topľou. Neznámy páchateľ vošiel do areálu družstva, pričom poškodil oplotenie a zviera odcudzil.

Vranovskí policajti riešia kuriózny prípad. K incidentu došlo v noci v pondelok, 19. septembra. Neznámi páchatelia vošli do areálu družstva, pričom prestrihli plot a zničili jednu z kamier. "Podišiel k stajni s hospodárskymi zvieratami, najskôr odcudzil bezpečnostnú kameru, potom zo stajne vypustil hospodárske zvieratá do areálu družstva. Páchateľ poškodili dve 200-tonové vákuové silážne vrecia a odcudzil jedno hospodárske zviera. Išlo o samca slovenského strakatého plemena s váhou 350 kilogramov," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Že niečo nie je v poriadku zistili na družstve až ráno, keď takmer 40 mladých býkov nebolo v maštali, ale pre ňou. "Som na jednej kamera videla, že kamera nefunguje a pri spätnej kontrole bola viditeľná ruka, ktorá tú kameru vylomila," povedala konateľka firmy Mariana Priganc. Spočiatku si mysleli, že býky nejako prekonali ohradu a vylomili dvere. No keď si všimli, že chýba jedna z kamier vedeli, že je zle. Keď ich zrátali, zistili, že zmizol jeden mladý býk.

Ako ho preniesli, nie je zatiaľ jasné

Policajná hovorkyňa dodala, že dotknutým spoločnostiam vznikla celková škoda vo výške presahujúcej sumu 1 500 eur. Polícia v tejto súvislosti vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže spáchaného v súbehu s trestným činom poškodzovanie cudzej veci. Či sa ukradnuté zviera podarí niekedy nájsť nevedia. Páchatelia prišli s najväčšou pravdepodobnosťou nejakým väčším autom, inak si to nevedia vysvetliť. "Výdatne pršalo, čiže žiadne stopy sme nenašli, ale takého 350 kilogramového býka v rukách neodnesiete," pridala konateľka firmy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy