Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Horelo jedno z najznámejších kín v Bratislave
Zdielať na

Horelo jedno z najznámejších kín v Bratislave

BRATISLAVA / Štipľavý zápach a dym vystrašil dve pracovníčky Slovenského filmového ústavu. Budovu, kde sídli bratislavské Kino Lumière, zachvátili plamene. Horieť začalo niekoľko objektov. Šíriaci sa dym spôsobil aj evakuáciu desiatok zamestnancov ministerstva práce.

Hasiči po príchode našli zadymené priestory kina. Budovu odpojili od elektriny. Plamene sa rozšírili z pracoviska Slovenského filmového ústavu, v ktorom sa nachádzali filmové kópie určené na digitalizáciu. Predbežnú škodu vyčíslili na viac ako 100-tisíc eur. "Zasahujúci hasiči skladové priestory odvetrávali pretlakovými ventilátormi. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčiny požiarov," informuje hovorca hasičského zboru Štefan Koči. 

Požiar vypukol v troch lokalitách, podarilo sa ho dostať pod kontrolu. Protipožiarny systém sa spustil aj na ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny. Zamestnanci boli evakuovaní. "Evakuácia zamestnancov prebehla v poriadku podľa plánu, nakoľko zafungoval protipožiarny bezpečnostný systém," informuje Eva Rovenská, hovorkyňa ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny.  Presná príčina tejto nešťastnej udalosti je v priebehu vyšetrovania. Známe kino tak bude niekoľko týždňov zatvorené.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy