Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Petra Tótha predviedli na súdne pojednávanie s Marianom Kočnerom
Zdielať na

Petra Tótha predviedli na súdne pojednávanie s Marianom Kočnerom

Archívna reportáž

PEZINOK / Po dvojmesačnej prestávke pokračuje pojednávanie s Marianom Kočnerom, Alenou Zsuzsovou a ďalšími troma obžalovanými vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka, jeho snúbenky a prípravy likvidácie troch prokurátorov.

V prípade vraždy novinára a jeho snúbenice súd rozhoduje o vine Mariána Kočnera a Aleny Zsuzsovej. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vrátil vlani v máji prípad prvostupňovému súdu. 

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelia obžalobe štyri osoby. Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť od Mariána Kočnera na jeseň 2017, prijať ju mala Alena Zsuzsová. Obžalovaná Zsuzsová nie je na pojednávaní prítomná, požiadala súd o konanie v jej neprítomnosti.

Ako svedkovia sa pred Špecializovaný trestný súd v Pezinku postavili bývalý partner Aleny Zsuzsovej a otec jej dcéry Marián Markovič, známy pod prezývkou Ampulka a dlhoročný Kočnerov súputník Jozef Dučák. Z obžalovaných eskorta predviedla len Mariána Kočnera a Darka Dragiča. Krátko po poludní polícia predviedla Petra Tótha. Ten bol predvolaný na 10:20, no neprišiel. Začiatkom septembra na sociálnych sieťach písal, že nemá v úmysle dostaviť sa pred súd, ani svedčiť. Dôvodom malo byť, že súd podľa jeho názoru porušil jeho práva. Tóth odmietol odpovedať na akékoľvek novinárske otázky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy