Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladé dievčatá vlákali na spoločné bývanie, potom ich nútili k sexuálnym službám. Pracovali denne osem mesiacov
Zdielať na

Mladé dievčatá vlákali na spoločné bývanie, potom ich nútili k sexuálnym službám. Pracovali denne osem mesiacov

TREBIŠOV / Iba 18 a 20-ročné dievčatá sexuálne vykorisťovali. Ak ušli, doslova ich zmlátili. Prípad sa odohral v osade v Košickom kraji. Obchodovanie s ľuďmi odhalila národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii.

Prípad sa odohral na východe Slovenska. Podľa slov polície mali 20-ročný Karol a o tri roky starší Vladimír vlákať dievčatá na spoločné bývanie. To malo byť ešte v januári a bývať mali v jednom z domov v rómskej osade v Trebišove. No mladým mužov išlo o niečo iné. Až do augusta ich mali nútiť k sexuálnym službám. Dievčatá pracovali denne a to pod hrozbou násilia.

Za jedného klienta dostali od 15 do 30 eur. Z peňazí nič nevideli, všetky totiž museli odovzdávať. Karol s Vladimírom ich potom míňali na alkohol a cigarety. Dievčatám sa podarilo aj utiecť. No nie na dlho. Mladíci ich našli, zbili a opäť vrátili do práce. "Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii oboch mužov obvinil zo zločinu obchodovania s ľuďmi. Za sexuálne vykorisťovanie im hrozí od 4 do 10 rokov," informuje policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová. Vyšetrovateľ už aj podal návrh na ich väzobné stíhanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy