Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Pokračuje súdny proces s bývalým zástupcom kukláčov. Bol zapletený s mafiou a donášal informácie
Zdielať na

Pokračuje súdny proces s bývalým zástupcom kukláčov. Bol zapletený s mafiou a donášal informácie

BANSKÁ BYSTRICA / Bývalý zástupca riaditeľa elitných kukláčov Branislav Bakoš, sa posadil na lavicu obžalovaných. Na Špecializovanom trestnom súde totiž začal proces, v ktorom čelí viacerým obvineniam. Podľa obžaloby sa údajne zaplietol s mafiou a donášal informácie o policajných akciách.

Branislav Bakoš bol zástupcom riaditeľa jednotky operatívneho nasadenia národnej kriminálnej agentúry. Elitní policajt mal ale podľa obžaloby donášať druhej strane. Údajne sa zaplietol s mafiou, ktorú za peniaze informoval o práci policajných kolegov. Na súde sa proti nemu začalo pojednávanie.

V roku 2015 sa podľa prokurátora postaral o prekazenie policajnej razie na vydieračov. Kukláči chceli zadržať piťovcov, no nakoniec sa akcia nepodarila, lebo sa o nej skupina včas dozvedela. Obžalovaný bývalý policajt za úplatok 1 500 eur posunul informácie aj o drogovom zásahu. Vypovedať proti nemu začali niektorí z piťovcov, ktorí prehovorili o kontaktoch na políciu.

Vyhlásil, že je nevinný

Pred sudcom vypovedal niekoľko hodín a tvrdil, že piťovcov osobne nepoznal. Podľa obhajcu je podaná obžaloba formalistická a postavená na výpovedi jedného svedka. "Pojednávanie bude pokračovať ďalším dokazovaním," oznámila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy