Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Matke štyroch detí trhali vlasy, udierali ju a ťahali po ulici. Len preto, že partiu upozornila, aby nerobila hluk
Zdielať na

Matke štyroch detí trhali vlasy, udierali ju a ťahali po ulici. Len preto, že partiu upozornila, aby nerobila hluk

HORNÝ ZEMPLÍN / Trhali jej vlasy, udierali a bosú ťahali po ulici desiatky metrov. Žene sa navyše vyhrážali, že ak nestiahne trestné oznámenie, posadia ju na invalidný vozík.

"Vulgárne kričali, nadávali, no nemala som sa ako brániť, po rukách modriny, mám aj po nohách," povedal napadnutá žena Patrícia. Žena bola doma so svojimi štyrmi deťmi, vyšla von, aby upozornila partiu mladých na to, aby nerobili hluk. "Jedna z osôb vošla na oplotený pozemok rodinného domu poškodenej a túto napadla, pričom ju mala chytiť za vlasy a z dvora rodinného domu ťahať po ceste." uviedol hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobaník. 

Patrícia hovorí, že ju ťahali bosú niekoľko desiatok metrov. Obrátila sa na políciu, kde všetko nahlásila. Páchatelia sa jej však krátko po spáchaní skutku vyhrážali, že ak nestiahne trestné oznámenie, nedopadne dobre. "Vyhrážajú sa mi, že keď nestiahnem papiere tak ma dajú na invalidný vozík. V noci nemôžem spať, beriem tabletky, chodím k doktorke," povedala Patrícia. 

V prípade je vedené trestné stíhanie pre prečin porušovanie domovej slobody. Hoci žena páchateľov pozná, zatiaľ nebol obvinený nikto. "Doposiaľ nebolo vznesené obvinenie žiadnym osobám, vec je aj naďalej v štádiu šetrenia," dodala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Patrícia napriek hrozbám a vyhrážaniu trestné oznámenie stiahnuť neplánuje, práve naopak. Verí, že páchatelia dostanú trest, aký si zaslúžia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy