Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sídlisko zahalil hustý dym: Požiar z balkóna sa rozšíril na stavebný odpad vedľa bytovky
Zdielať na

Sídlisko zahalil hustý dym: Požiar z balkóna sa rozšíril na stavebný odpad vedľa bytovky

MICHALOVCE / Bytovka horela 2. septembra podvečer v Michalovciach. Horelo presne v mieste, kde je už jedna strana bytov obývaná, druhá časť komplexu sa ešte dokončuje.

Ľudia postupne opúšťali svoje byty a ponáhľali sa do bezpečia. Najprv vraj horelo na balkóne piateho poschodia, kde nikto nebýva. Jeden z obyvateľov preto vyšiel na vonkajšie lešenie a snažil sa plamene uhasiť. Neskôr začal ale horieť stavebný odpad vedľa bytovky. Hasiči sa k nemu dostali až po odstránení oplotenia, keďže ide o stavenisko. "Bol odvetraný jeden vchod bytovky a prekontrolované všetky jej poschodia," vysvetlil veliteľ zásahu HaZZ Michalovce Ján Kalanin.

Hasiči museli počas zásahu použiť dýchacie prístroje

Pri požiari sa našťastie nikto nezranil. "Stavebný odpad horí plameňom, ale bolo silné komínové zadymenie. Evakuácia nebola potrebná, došlo k poškodeniu páru okien," dodal Kalanin. Vyšetrovanie príčiny vzniku požiaru stále prebieha. Experti čakajú na sprístupnenie záznamov z bezpečnostných kamier na stavenisku. Tie by mali jednoznačne odhaliť, kto je za všetko zodpovedný. "Jediný, kto fajčí, je na ôsmom poschodí, takže si myslím, že za to môže možno jedna cigareta," vyjadril sa obyvateľ bytovky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy