Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Tragédia na kolotoči: Minimálne 12 zranených, prevažne detí
Zdielať na

Tragédia na kolotoči: Minimálne 12 zranených, prevažne detí

HAVÍŘOV / V Havířove na Karvinsku popoludní spadla v lunaparku atrakcia. Na mieste je 12 zranených, prevažne detí. Podľa polície išlo o retiezkový kolotoč. ČTK o nešťastí informovali hovorca moravskosliezskej polície René Černohorský a hovorca záchranárov Lukáš Humpl. V meste sa koná podujatie Havířovské slávnosti.

Podľa informácií ČTK išlo o extrémnejšiu verziu retiazkového kolotoča. Konštrukcia so sedačkami vychádzala po stredovom stĺpe asi do výšky 15 metrov. V momente, keď mala klesať, sa horná časť s ramenami a sedačkami odtrhla. "Odhadom to spadlo z výšky 15 metrov. Spadlo to na pokladne, ktoré boli dole. Tie sú zničené. Veľa ľudí má polámané nohy," povedal ČTK svedok udalosti.

Podľa Humpla na mieste zasahuje päť posádok lekárskej záchrannej služby. "Na mieste je asi 12 zranených. Rozsah poranení upresníme neskôr,"  povedal. Nešťastie sa stalo okolo 15:15 v centre Havířova. Na mieste sú policajti z Obvodného oddelenia Havířov aj kriminalisti. "Bude sa zisťovať, ako k udalosti došlo, kto je majiteľom a prevádzkovateľom, či mal a má povolenie k činnosti, kto bol v čase nešťastnej udalosti práve na mieste a obsluhoval kolotoč, ďalej sa bude preverovať technický stav atrakcie a celková inštalácia," povedal Čiernohorský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy