Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž mal niekoľkými ranami zastreliť svojho psa. Bránil sa tým, že mu zabil pštrosa
Zdielať na

Muž mal niekoľkými ranami zastreliť svojho psa. Bránil sa tým, že mu zabil pštrosa

NIŽNÁ MYŠĽA (OKR. KOŠICE OKOLIE) / Muž z Nižnej Myšle strieľal do psa až kým nezomrel. Podľa svedkov padlo viacero výstrelov a to priamo medzi domami v obytnej zóne. Majiteľa psa malo nahnevať, že mu pes zabil pštrosa. Prípadom sa zaoberá enviropolícia, ktorá začala trestné stíhanie.

Muž podľa svedkov niekoľkokrát strelil do svojho psa

Keď pes vykrvácal, stopy sa snažil zmyť vodou. "Zhruba pred jedenástou som započul dva tlmené výstrely, následne kňučiaceho psa, tak som vyskočil na okno a videl som suseda behať v maskáčových montérkach bez trička so zbraňou v ruke, ako naháňa svojho vlastného psa a pálil po ňom," opísal sused. Podľa informácii TV JOJ mal pes predtým zabiť pštrosa, preto pravdepodobne majiteľ nahneval a rozhodol sa tibetskú dogu svojpomocne usmrtiť. "Tých výstrelov bolo zhruba sedem," vysvetlil sused.

Pravdepodobne išlo o zbraň s tlmičom, keďže strely neboli tak silné. Strieľať mal po dvoch ranách, keď nedokázal, čo chcel, strelil opäť. Keď sa mu to podarilo, psa chcel na dvore zakopať a stopy umyť hadicou s vodou. Na polícii mal ale podľa informácií TV JOJ najskôr zatĺkať a tvrdil, že zabíjal potkanov vzduchovkou. Muž strieľal, zatiaľ čo vo vedľajšom dvore boli ľudia a medzi nimi aj malé dieťa. "Človek za bieleho dňa si tu vyberie zbraň a začne strieľať len tak, ako sa mu zachce. To je nonsens," vyjadril sa sused. "Keď niekto drží zbraň, tak má vedieť ako ju používať a nie v obytnej zóne strieľať na dvore, keď nevie, kto je naokolo," skonštatovala suseda.

Na miesto okamžite smerovala kriminálka, aby odobrali stopy. Muža na mieste zadržali a previezli na policajnú stanicu. "Vyšetrovateľ Enviropolície, oddelenia Košice, začal trestné stíhanie pre trestný čin týrania zvierat. Po dokázaní viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," vyjadrila sa hovorkyňa Prezídia PZ, Denisa Bárdyová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy