Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kauza drogového megakontrabandu na súde: Jeden a pol tony pervitínu mali v nádržiach na kvapalinu
Zdielať na

Kauza drogového megakontrabandu na súde: Jeden a pol tony pervitínu mali v nádržiach na kvapalinu

NITRA / Pojednávanie s 39-ročným Leonom z Holandska pokračovalo na súde v Nitre. Obvinený je v prípade najväčšieho drogového kontrabandu nájdeného na Slovensku. Pred pár týždňami zadržali v Dubaji aj ďalšieho člena nebezpečnej zločineckej skupiny. Ide tiež o Holanďana. Jeden a pol tony pervitínu objavili pred vyše dvomi rokmi.

Muža z Holandska na súd opäť priviedli za prísnych bezpečnostných opatrení. Pojednávaciu miestnosť skontrolovali aj pomocou psa. Pár minút pred začiatkom procesu prehliadli aj chodby na súde. Pred senát muža doviedla ozbrojená eskorta.

Obžalovaného muža usvedčuje druhý člen zločineckej skupiny, ktorý už bol za tento čin u nás odsúdený a prevezený naspäť do Holandska. Na pojednávaní sa v prípade obvineného Leona V. tentokrát čítali dôkazy. Konkrétne komunikácia medzi organizovanou skupinou.

"Číta sa komunikácia, ktorú my spochybňujeme, chcel by som zvýrazniť, že môj klient nikdy nebol účastníkom tejto komunikácie a nikdy nedisponoval týmto zariadením," vyjadril sa právny zástupca Leona V., Michal Madzák. Podľa advokáta obvineného Holanďana, v tomto prípade bol zadržaný ďalší člen organizovanej skupiny a to v SAE, konkrétne v Dubaji.

Na základe medzinárodného zatýkacieho rozkazu v súčasnosti prebieha jeho vydávacie konanie. Vydanie zadržaného žiada Holandsko, keďže je ich občanom. Následne by ho mali v tomto prípade vypočúvať. Či u nás alebo v jeho krajine sa rozhodne až po vydaní. 

V prípade bolo spolu obvinených 6 ľudí z Holandska a Mexika. Leon V. vinu odmieta, Frank si už odpykáva 9-ročný trest. Jeden člen zločineckej skupiny zomrel. Zostávajú ešte dvaja muži, ktorí sú na úteku. Jeden a pol tony pervitínu prišlo k nám v nádržiach na kvapalinu. Na to, aby ho policajti spolu s colníkmi našli sa museli k nemu prevŕtať. Drogy boli uložené v čiernych plastových vreckách. Drogy k nám prišli z Mexika, vyšetrovanie ukázalo, že cieľovou destináciou mala byť Austrália. Páchatelia tam už mali zabezpečovať skladové priestory. Naša polícia im to však prekazila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy