Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Podozrenie z týrania zvierat: Pri jazere objavili vysileného psíka v igelitovom vreci
Zdielať na

Podozrenie z týrania zvierat: Pri jazere objavili vysileného psíka v igelitovom vreci

DUNAJSKÁ STREDA / Vysileného psa objavili v noci pri jazere v Dunajskej Strede. Štátni a mestskí policajti pomocou čipu zistili majiteľa zvieraťa. Ten údajne tvrdil, že chcel psa len okúpať. Prípad preverujú ako podozrenie z týrania zvierat.

Mestské jazero pri výpadovke v Dunajskej Strede je dnes už len rybárskym revírom. Kedysi sa v ňom vraj v letných horúčavách osviežovali aj obyvatelia okolitých domov. Podobný zámer mal podľa vyjadrenia aj majiteľ staručkého psa, ktorý sa len ťažko vládal postaviť na nohy. "Občan oznámil nález opusteného psa nezistenej rasy pri rybníku. Policajná hliadka oznámenie preverila a zistila, že sa na brehu nachádza dezorientovaný pes. V blízkosti zvieraťa sa nenachádzali žiadne osoby, ktoré by o neho javili záujem," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Trnave, Zlatica Antalová.


Policajti pomocou čipu zistili majiteľa zvieraťa

Pri zisťovaní totožnosti majiteľa spolupracovali mestskí policajti. "Bol zabalený do igelitového vreca čiernej farby, pravdepodobne sa ho niekto snažil utopiť. Čítačkou čipov zistili, že ten pes má čip, takže sa našiel aj majiteľ, ktorý uviedol, že chcel okúpať toho psa, ale pes sa šmykol do jazera a on ho nevedel dostať von. No záhadou je, ako sa dostal do toho vreca," opísal Tibor Csiba, náčelník MsP v Dunajskej Strede. Štátni policajti aj napriek nočnej hodine okamžite kontaktovali majiteľa psa. Ten má v blízkosti rybníka unimobunku, pri ktorej choval psíka, ktorého našli pozorní ľudia. "Ďalej sa k tomu nechcel vyjadrovať. Došiel vyšetrovateľ, technik a prípad sa odstúpil ďalej," dodal Csiba. "Polícia naďalej preveruje okolnosti, za ktorých bol pes nájdený a prípad posudzujeme v úzkej súčinnosti s veterinárom. Po vykonaní potrebných úkonov vec postúpime vyšetrovateľom z Enviropolície," uviedla Zlatica Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy