Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mafiánsky kat Róbert Nigut je mŕtvy. Kosti, ktoré vykopali patrili obávanému zabijakovi
Zdielať na

Mafiánsky kat Róbert Nigut je mŕtvy. Kosti, ktoré vykopali patrili obávanému zabijakovi

DOLNÝ CHOTÁR / Obávaný zabijak je mŕtvy. Kosti, ktoré policajti vykopali, patrili Róbertovi Nigutovi. Potvrdila to analýza DNA. Po mužovi so skleneným okom pátrali vyšetrovatelia roky. Zmizol po nevydarenom atentáte. Jeho pozostatky našli v Dolnom Chotári, kam ich zaviedla pravá ruka Františka Doru mladšieho Ladislav Alföldi. Práve on mafiána zniesol zo sveta.

"Analýza vzorky DNA kostrového nálezu nájdeného 14.júla tohto roku v Dolnom Chotári potvrdila, že sa jedná o uvedenú osobu," potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. 

Róbert Nigut, muž so skleneným okom, prezývaný Luciano, bol pravou rukou košického mafiána Roberta Okoličányho. Zmizol v roku 2013, po tom, ako sa mu nepodarilo na horskom priechode Jahodná rozstrieľať gelnického podnikateľa. Od tej doby po ňom pátrala polícia. Ukrýval sa vraj aj v Maďarsku. Skrýšu mu mal zabezpečovať Dora mladší. 

Z Nigutovej vraždy vlani obvinili 4 známych mužov. Traja z nich si odpykávajú za iné vraždy dlhoročné tresty. Menovite Franitišek Dora mladší, Ladislav Alföldi, či Juraj Bugár. Vo väzbe je aj štvrtý obvinený v tejto kauze Radovan Varga.

Kosti našli v približne 5 metrovej hĺbke

Na ilegálny hrob V Dolnom Chotári ukázal samotný strelec Ladislav Alföldi. Nigutovo telo mal po vražde zakopať spoločne s členom vražedného komanda Sátorovcov, Jurajom Bugárom. Postupne kriminalisti vyhrabali rebrá spolu s ďalšími časťami ľudskej kostry. Všetky zostatky poslali na expertízu.

Podľa vyšetrovateľov sa na vražde Niguta dohodol Dora mladší spoločne s Radovanom Vargom, aby proti nim nesvedčil v súvislosti s atentátom na Jahodnej, či ich nelegálnom biznise. Za likvidáciu muža so skleneným okom mal Dora požiadať Alföldiho a Bugára za sumu 30-tisíc eur. Podľa uznesenia o vznesení obvinenia mal byť Nigut zastrelený v Čiernom Brode na Dorovom dvore. Alföldi ho mal streliť zo zadu cez kufor auta.

Podľa informácií TV JOJ, ale Alföldi tvrdí, že Niguta po ceste k Dorovi zastreliť nechcel. Mal ho k nemu iba doviezť, no v aute sa odohralo niečo, čo vie len on sám a nebohý Nigut.

"Výsledky vykonaného dokazovania v rámci prípravného konania podľa názoru obhajoby verifikovali tvrdenia obvineného o skutočnosti, že nešlo o vopred naplánovaný trestný čin, ale o sebaobranu môjho klienta," vyjadrila sa obhajkyňa Alföldiho Nadežda Boľová.

Vyšetrovanie tejto kauzy sa tak chýli ku koncu a obžaloba bude podaná pravdepodobne ešte tento rok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy