Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zistenia TV JOJ: V Dolnom Chotári vykopali pozotatky tela. Môže ísť o obávaného mafiána
Zdielať na

Zistenia TV JOJ: V Dolnom Chotári vykopali pozotatky tela. Môže ísť o obávaného mafiána

DOLNÝ CHOTÁR / Po dlhom hľadaní v Dolnom Chotári (okres Galanta) vykopali ľudské pozostatky. Podľa informácií TV JOJ môže ísť o obávaného mafiána Róberta Niguta. Informáciu oficiálne zatiaľ nikto nepotvrdil. Na miesto smerujú policajní vyšetrovatelia.

"Či ide skutočne o osobu Roberta Niguta potvrdí až znalecký posudok. Viac informácií k vykonávaným procesným úkonom v súčasnosti nie je možné poskytnúť," informoval policajný hovvorca Michal Slivka. Polícia v roku 2021 informovala, že podľa nej je Róbert Nigut mŕtvy. Za jeho smrťou majú stáť štyria známi muži. Podľa informácií TV JOJ polícia obvinila Františka Doru mladšieho - syna exstarostu Dolného Chotára, Radovana Vargu, Ladislava Alföldiho a člena vražedného komanda Sátorovcov Juraja Bugára. Niguta mali popraviť, aby ho umlčali a nevypovedal vo viacerých závažných kauzách. Či už o objednávke vraždy podnikateľa na Jahodnej, alebo o ekonomickej trestnej činnosti.

Róbert Nigut, muž so skleneným okom, prezývaný aj Luciano, zmizol v roku 2013. Konkrétne potom, ako sa pokúsil spolu s vodičom Gabrielom Hojsákom zlikvidovať na kopci Jahodná pri Košiciach podnikateľa Mariana Kakalejčíka. Muža sa pokúsili za jazdy rozstrielať samopalom, čo sa im nepodarilo a gelnickému podnikateľovi sa podarilo ujsť.

Za tento skutok už boli odsúdení jeho vykonávatelia. "Strelec Róbert Nigut na 25 rokov odňatia slobody a vodič pri pokuse vraždy, Gabriel Hojsák na 15 rokov odňatia slobody," povedal v decembri 2021 hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka. Po nevydarenom atentáte sa Nigut vyparil. Podľa uznesenia o vznesení obvinenia, ktoré ma TV JOJ k dispozícií jeho kroky smerovali do úkrytu v Maďarsku, ktorý mu zabezpečil práve František Dora mladší. Dora s obvineným Vargom boli v minulosti neprávoplatne odsúdení v Českej republike za ekonomickú trestnú činnosť. Dora s Vargom si mali údajne objednať vraždu Niguta, pretože sa báli, že ak ho zadržia začne proti nim svedčiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy